use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons

Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g sneetjes spek
  • Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 500 g doperwten
  • 1 l kippenfond
  • peper en zout
  • 1 laurierblaadje
  • 4 sneetjes brood

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de sneetjes spek krokant in een beetje Solo Vloeibaar.
  2. Haal de spekjes uit de pan. Hou 4 sneetjes opzij en snij de andere in stukjes. Voeg de gesnipperde ui en de doperwten toe.
  3. Giet er de kippenfond bij en kruid met peper en zout en een blaadje laurier.
  4. Laat 15 minuten koken. Haal de laurier eruit en mix.
  5. Maak croutons van brood:
  6. Verwijder de korst, snij het brood in blokjes en bak ze in Solo Vloeibaar goudbruin.
  7. Serveer de croutons samen met de spekjes bij de soep. Versier met een sneetje spek.
Kook extra erwten en spoel met koud water zodat ze mooi groen blijven. Voeg net voor het opdienen toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.