Recept 05 (0 stemmen)

9granen brood

Dit is een recept van

tijd
107 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. doe de bloem in een kom
  2. doe er het zout en suiker bij en meng eens goed
  3. neem 280 ml lauw water (niet te warm of je maakt het gist kapot)
  4. giet deze dan in de kom bij de bloem en oe er een volledig ei bij meng en kneed goed gedurende +- 10 min tot een goed zacht veerkrachtig deeg
  5. Leg de deegbal op een met bloem bestrooide werktafel en kneed er de boter in (stukje per stukje boter)
  6. leg het deeg in een kom en laat gedurende 20 min rijzen in de oven op 50 graden
  7. haal het deeg eruit en mak het gistings proces kapot door het deeg een beetje te rollen of kneden in een bol.
  8. leg het deeg in een bakvorm en laat het 35 min rijzen in een oven op 50 graden.
  9. smeer het bovenste deel van het brood voorzichtig in met een beetje water en warm de oven voor op 200 graden
  10. bak je brrd dan gedurende +- 30 min
  11. (volgene keer speltbrood) :p

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie