Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr 9granen bloem
- 280 ml water
- 9 gr droge gist
- 1 thl zout
- 2 thl suiker
- 85 gr boter
- 1 st ei
Bereidingswijze
- doe de bloem in een kom
- doe er het zout en suiker bij en meng eens goed
- neem 280 ml lauw water (niet te warm of je maakt het gist kapot)
- giet deze dan in de kom bij de bloem en oe er een volledig ei bij meng en kneed goed gedurende +- 10 min tot een goed zacht veerkrachtig deeg
- Leg de deegbal op een met bloem bestrooide werktafel en kneed er de boter in (stukje per stukje boter)
- leg het deeg in een kom en laat gedurende 20 min rijzen in de oven op 50 graden
- haal het deeg eruit en mak het gistings proces kapot door het deeg een beetje te rollen of kneden in een bol.
- leg het deeg in een bakvorm en laat het 35 min rijzen in een oven op 50 graden.
- smeer het bovenste deel van het brood voorzichtig in met een beetje water en warm de oven voor op 200 graden
- bak je brrd dan gedurende +- 30 min
- (volgene keer speltbrood) :p
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?