8 heerlijke marinades voor vlees en vis op je bbq

Je vlees marineren is de kers op de taart van je bbq. Met deze 8 overheerlijke recepten voor marinades en rubs laat je je favoriete stukje vlees of vis van de grill écht schitteren!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Tijm en honing

    Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 eetlepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 eetlepel mosterd en 100 ml vers sinaasappelsap. Lekker met kip, lamsvlees en karbonade.

    Yoghurt en knoflook

    Vermeng 200 ml yoghurt met 4 geplette teentjes knoflook, een half bosje fijngehakte peterselie en wat zout en fijngemalen peper. Lekker met grote stukken rund-, lams of varkensvlees.

    Oregano en chilipeper

    Vermeng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde chilipeper of -poeder, 1 theelepel grof zeezout en 1 geplet teentje knoflook. Lekker met kip, rund en varkensvlees.

    Zoete bbq-marinade

    Vermeng 100 ml ketchup met 100 g appelstroop, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, het sap van een halve citroen, een geplet teentje knoflook en een theelepel kaneel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker met spareribs en karbonade.

    Kerrie en kokosmelk

    Vermeng 50 ml kokosmelk met 1 eetlepel kerriepoeder of Indiase currypasta en 50 ml ananassap. Voeg wat zout en peper toe naar smaak en meng. Lekker met vis en kip.

    Citroen en koriander

    Vermeng 4 eetlepels (olijf)olie met 1 eetlepel citroengraspoeder, wat grof zeezout, versgemalen peper en een half bosje fijngehakte koriander. Lekker met vis, kip en varkensvlees.

    Gember en soja

    Schil de gemberwortel en rasp hem in een kommetje. Rasp er twee gepelde teentjes knoflook bij en meng met twee eetlepels (olijf)olie. Lekker met vis en alle soorten vlees.

    Sinaasappelrub

    Boen een onbespoten sinaasappel goed schoon en rasp het oranje gedeelte van de schil. Vermeng de zeste met een half bosje fijngehakte koriander of een eetlepel geroosterde korianderzaadjes, zout en versgemalen peper. Lekker met vis en alle soorten vlees.


Tip

In de supermarkt of bij de slager kan je vlees kopen dat al gemarineerd is. Maar het is leuker om je eigen marinade te maken. Dat is niet alleen supermakkelijk en lekker – het is ook een snelle manier om je bbq-vlees nét dat ietsje extra te geven.

Deze marinades zijn geschikt voor ongeveer 500 gram vlees of vis. Wrijf het vlees in met marinade en laat het minimaal een uur marineren voor het beste resultaat. Je kunt het vlees ook een dag van tevoren marineren. Bewaar het dan goed afgedekt in de koelkast. Dep het gemarineerde vlees wel altijd even droog met keukenpapier voor je het grilt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?