Recept 35*** (9 stemmen)

6 Kers(t) verse ideetjes voor eenvoudige amuse hapjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hapjes

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Amuses, er wordt vaak heel ingewikkeld over gedaan, maar zo ingewikkeld is het helemaal niet. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Combineer gewoon wat je lekker vindt op een lepeltje, in een glaasje of op een klein schaaltje ,of pannetje en voilà .
  2. Als je de smaak te pakken krijgt zul je in staat zijn verrassende combinaties te maken. Voor een amuse is het wel van het grootste belang dat je goede ingrediënten aanschaft.
  3. Mascarpone-Zalm amuse
  4. Meng 250 gram mascarpone met het sap van 1 citroen. Gebruik hiervoor je keukenmachine of staafmixer. Voeg 3 takjes fijngesneden dille toe en een beetje peper. Even proeven en eventueel wat zout toevoegen. Dit over amuseglaasjes verdelen. Snijd wat gerookte zalm in stukjes. Verdeel deze ook over de amuseglaasjes. Leg er een takje dille op om te garneren.
  5. Hammousse met komkommersnippers
  6. Meng 2 pakjes monchou met 2 eetlepels volle yoghurt. Schep er 100 gram gesnipperde ham door. (Gebruik liefst achterham, beenham of slagersham). Mix met een staafmixer of keukenmachine tot mousse. Snijd een stukje komkommer over de lengte in lange repen. Leg ze op elkaar en snijd vervolgens in lucifers. Verdeel de hammousse over amuseglaasjes en verdeel de komkommer erover.
  7. Kerrierijst met garnalen
  8. Kook 200 gram basmatirijst en roer er een volle eetlepel kerrie door. Giet een klein scheutje kokosmelk door de rijst en schep goed om. Verdeel de rijst over de glaasjes en schep er een lepeltje garnalen op.
  9. Presenteer je amuses op een elegante Etagere
  10. Cheesecake in een glaasje met cranberries
  11. Vermeng 200 gram monchou met 1/2 dl. slagroom en een vleugje citroensap. Schep in glaasjes en laat even opstijven. Kook ondertussen wat verse cranberries met een scheutje water tot de bessen kapot springen. Schep de compote op de cheesecake.
  12. Bietensalade met appeltjes in een glaasje
  13. Schil 500 gram gekookte bietjes en schil 2 zachtzure appels. Snijd beide ingrediënten in kleine blokjes. Snipper een ui. Meng de bietjes met de uisnippers en de appelblokjes. Schep er een lepel mayonaise door en schep in glaasjes. Garneer met een partje appel.
  14. Stokbroodje met verse salsa
  15. Snijd 8 smaakvolle tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper 1 ui en meng met de tomatenblokjes. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit. Maak een dressing van 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel gedroogde oregano. Maak de dressing op smaak met zout en zwarte peper. Garneer met een handjevol fijngesneden basilicumblad.

Bron: Lekker tafelen foto internet

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door alaya op 21 december 2014 om 19u18

dank u

Gepost door Love to Cook op 21 december 2014 om 22u36

Graag gedaan

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie