5 kruidige Solo smaakmakers

11 (11)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de Solo wikkel een half uur voor je met de bereiding begint uit de koelkast, zodat je hem makkelijk kan verwerken. Pak de Solo uit en leg hem op een diep bord.
  2. Leg een strook vershoudfolie klaar van 40 cm.
  3. Plet de Solo met een vork. Voeg daarna de ingrediënten naar keuze toe en meng ze met de vork door de Solo.
  4. Spreid het kruidenmengsel in een lange strook uit over de vershoudfolie. Rol de folie op en draai de uiteinden vast tot een stevige worst.
  5. Laat de kruidentopping een uurtje opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de worst in schijfjes van een halve centimeter.
  6. Voeg de schijfjes toe aan je papillotgerechten net voor je ze dichtvouwt. Een heerlijk licht alternatief voor kruidenboter!

Tip

Heb je je kruidentopping liever wat krachtiger? Gebruik dan 200 gram Solo in plaats van 250 gram. Mag het wat zachter, verminder dan de hoeveelheid kruiden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kip op 18 juli 2014 om 09u17

bij welk gerecht kan je de smaakmakers gebruiken??? bv die met bruine suiker

Gepost door Solo op 01 augustus 2014 om 16u32

De 4 eerste kan je bij hartige bbq-gerechten gebruiken (van kip tot varkens-en rundvlees). Die met zuiderse tuinkruiden en die met basilicum en zongedroogde tomaten kunnen ook perfect bij gegrilde groenten geserveerd worden. Die met kaneel en bruine suiker kan je aan bbq-dessertpapillotjes toevoegen (vb gegrilde banaan of appel).

Hoeveel sterren geef jij dit recept?