Recept 55***** (11 stemmen)

5 kruidige Solo smaakmakers

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

smaakmakers

tijd
15 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Haal de Solo wikkel een half uur voor je met de bereiding begint uit de koelkast, zodat je hem makkelijk kan verwerken. Pak de Solo uit en leg hem op een diep bord.
  2. Leg een strook vershoudfolie klaar van 40 cm.
  3. Plet de Solo met een vork. Voeg daarna de ingrediënten naar keuze toe en meng ze met de vork door de Solo.
  4. Spreid het kruidenmengsel in een lange strook uit over de vershoudfolie. Rol de folie op en draai de uiteinden vast tot een stevige worst.
  5. Laat de kruidentopping een uurtje opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de worst in schijfjes van een halve centimeter.
  6. Voeg de schijfjes toe aan je papillotgerechten net voor je ze dichtvouwt. Een heerlijk licht alternatief voor kruidenboter!
Tip

Heb je je kruidentopping liever wat krachtiger? Gebruik dan 200 gram Solo in plaats van 250 gram. Mag het wat zachter, verminder dan de hoeveelheid kruiden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Met curry en gember

Met basilicum en zongedroogde tomaat

Met kappertjes en ansjovis

Met zuiderse tuinkruiden

Met kaneel, kruidnagel en bruine suiker

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kip op 18 juli 2014 om 09u17

bij welk gerecht kan je de smaakmakers gebruiken??? bv die met bruine suiker

Gepost door Solo op 01 augustus 2014 om 16u32

De 4 eerste kan je bij hartige bbq-gerechten gebruiken (van kip tot varkens-en rundvlees). Die met zuiderse tuinkruiden en die met basilicum en zongedroogde tomaten kunnen ook perfect bij gegrilde groenten geserveerd worden. Die met kaneel en bruine suiker kan je aan bbq-dessertpapillotjes toevoegen (vb gegrilde banaan of appel).

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie