5 Heerlijke recepten voor gepofte aardappels

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pof eerst een paar (zoete) aardappels in de oven volgens het basisrecept. Let hierbij op dat de huid zo min mogelijk wordt beschadigd en schep wanneer ze gaar zijn het vruchtvlees eruit. Pas ook op dat je de schil zo veel mogelijk intact houdt.
  2. Basisrecept gepofte aardappels uit de oven. Voor 4 grote aardappels Als je meer tijd hebt is het natuurlijk het allerlekkerst om aardappelen in de oven te poffen. De schil blijft lekker knapperig en de smaak blijft heel vol.Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Vergeet ook nu niet de aardappels schoon te maken! Wikkel de aardappels in een stukje aluminiumfolie (niet helemaal dicht, maak er een soort bakje van) en besprenkel de aardappels met olijfolie en wat zout. Laat ze 45 tot 60 minuten in de oven poffen en ze zijn om te smullen!
  3. Magnetron – voor 4 middelgrote aardappels. De magnetron is ideaal voor als je weinig tijd hebt of als je niet veel aardappels hoeft te poffen. In een paar minuutjes gepiept en een prima resultaat! Was de aardappels eerst goed. Je gaat tenslotte ook de schil eten en je wil geen zand of andere viezigheid tegenkomen als je ze eet. Prik de aardappels eerst rondom in met een vork. Leg ze in een magnetronbestendige schaal in de magnetron. Zet de magnetron aan op 700 Watt en pof de aardappels 4 minuten. Draai ze dan om en herhaal dit proces nog een keer. Laat de aardappels vervolgens, buiten de magnetron, met een aluminiumfolie over de schaal nog ongeveer 10 minuten nagaren.
  4. Nu de 5 variaties LET OP DE HOEVEELHEDEN ZIJN PER AARDAPPEL.VERMENIGVULDIG DE INGREDIËNTEN ALS JE ER MEER MAAKT.
  5. THAIS Deze variant is extra lekker bij zoete aardappels, maar kan ook prima met gewone. Meng het aardappelvruchtvlees met een eetlepel fijngehakte koriander, een halve theelepel Sriracha,( pittige Duw voorzichtig terug in het schilletje en bak nog tien minuutjes in een op 200 graden voorverwarmde oven.chilisaus) een beetje limoensap en een fijn gehakt bosuitje.
  6. BACON & CHEDDAR Meng het vruchtvlees van een aardappel met een eetlepel geraspte Cheddar kaas, een theelepel fijngehakte bieslook en een theelepel zure room. Verdeel over de schil en top met een eetlepel zure room, een eetlepel gebakken bacon in stukjes, fijngehakte bieslook en nog een beetje cheddar. Bak nog tien minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven en zet dan nog een paar minuutjes de grill aan.
  7. GEITENKAAS EN WALNOTEN Gebruik hiervoor een wat rijpere geitenkaas. Brokkel in stukjes en hak een handje walnoten fijn. Meng een eetlepel van de geitenkaas en walnoten met het vruchtvlees. Verdeel het mengsel over de schil en garneer met een klein stukje geitenkaas, een druppeltje honing en een walnoot. Bak nog 10 minuten in een oven op 200 graden.
  8. GEROOKTE ZALM Meng een eetlepel zure room en een theelepel fijn gehakte dille met het aardappelvlees. Duw voorzichtig terug in de schil en verwarm nog tien minuutjes in de oven. Garneer met een klein beetje zure room, gerookte zalm en een takje verse dille.
  9. CAPRESE Hak twee à drie zachte zongedroogde tomaatjes (het liefst semi-zongedroogd) fijn, samen met een eetlepel basilicum. Meng met het vruchtvlees. Verdeel in de schil en top met een plakje mozzarella. Bak nog tien minuten in een warme oven op 200 graden en zet vervolgens de grillstand nog een paar minuutjes aan.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?