Recept 35*** (4 stemmen)

5 HEERLIJKE KRUIDENBOTER RECEPTEN, mag niet ontbreken met de Kerst

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kruidenboter zelf maken.
  2. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten.
  3. Dat alles wordt door de boter gemengd.
  4. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit een pakje van de een winkel.
  5. INGREDIENTEN:
  6. BASISKRUIDENBOTER
  7. 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  8. Bosje bieslook fijngesneden
  9. Bosje peterselie, fijngesneden
  10. 1 teentje knoflook, geperst
  11. 1 theelepel citroensap
  12. 1 theelepel vergemalen zwarte peper
  13. 1 theleepel grof zeezout
  14. Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!
  15. ITALIAANSE KRUIDENBOTER;
  16. 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  17. Bosje basilicum fijngesneden
  18. 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden
  19. 1 teentje knoflook, geperst
  20. ½ theelepel vergemalen zwarte peper
  21. 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas.
  22. Heerlijk voor op brood of over de pasta.
  23. ENGELSE KRUIDENBOTER:
  24. 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  25. Bosje munt, fijngesneden
  26. Zest, geraspte schil, van 1 citroen.
  27. 1 theelepel citroensap
  28. ½ theelepel vergemalen zwart zout
  29. ½ theelepel grof zout
  30. Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes.
  31. KNOFLOOK KRUIDENBOTER:
  32. 100 gram ongezouten roomboter
  33. ½ theelepel Worcestershire sauce
  34. 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd
  35. 1 mespunt versgemalen witte peper
  36. ½ theelepel zout: fleur de sel zout
  37. PROVENCAANSE KRUIDENBOTER:
  38. 100 gram ongezouten roomboter
  39. 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden
  40. 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden
  41. 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden
  42. ½ theelepel lavendelbloemen
  43. 1 theelepel fleur de sel zout
  44. Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de smaak van de verse ingrediënten het best.
  45. BEREIDINGSWIJZE:
  46. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en indien de boter nog te koud is, warm deze heel even (10 secondes, 600 watt) op in de magnetron
  47. Mix de ingrediënten heel goed met een vork.
  48. Vervolgens kun je de boter in een kuipje doen of draai de boter in stuk plastic tot een soort worstvorm.
  49. Laat de boter weer koelen in de koelkast.
  50. jE KAN HET OOK INVRIEZEN, HEB JE HET ALTIJD IN VOORRAAD.
  51. .

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie