Altijd weten wat je gaat eten?
5 HEERLIJKE KRUIDENBOTER RECEPTEN, mag niet ontbreken met de Kerst
-
1 pakje boter
-
5 soorten kruiden
Bereidingswijze
- Kruidenboter zelf maken.
- Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten.
- Dat alles wordt door de boter gemengd.
- Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit een pakje van de een winkel.
- INGREDIENTEN:
- BASISKRUIDENBOTER
- 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- Bosje bieslook fijngesneden
- Bosje peterselie, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel vergemalen zwarte peper
- 1 theleepel grof zeezout
- Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!
- ITALIAANSE KRUIDENBOTER;
- 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- Bosje basilicum fijngesneden
- 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ theelepel vergemalen zwarte peper
- 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas.
- Heerlijk voor op brood of over de pasta.
- ENGELSE KRUIDENBOTER:
- 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- Bosje munt, fijngesneden
- Zest, geraspte schil, van 1 citroen.
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepel vergemalen zwart zout
- ½ theelepel grof zout
- Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes.
- KNOFLOOK KRUIDENBOTER:
- 100 gram ongezouten roomboter
- ½ theelepel Worcestershire sauce
- 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd
- 1 mespunt versgemalen witte peper
- ½ theelepel zout: fleur de sel zout
- PROVENCAANSE KRUIDENBOTER:
- 100 gram ongezouten roomboter
- 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden
- 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden
- 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden
- ½ theelepel lavendelbloemen
- 1 theelepel fleur de sel zout
- Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de smaak van de verse ingrediënten het best.
- BEREIDINGSWIJZE:
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en indien de boter nog te koud is, warm deze heel even (10 secondes, 600 watt) op in de magnetron
- Mix de ingrediënten heel goed met een vork.
- Vervolgens kun je de boter in een kuipje doen of draai de boter in stuk plastic tot een soort worstvorm.
- Laat de boter weer koelen in de koelkast.
- jE KAN HET OOK INVRIEZEN, HEB JE HET ALTIJD IN VOORRAAD.
- .
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?