4x Lekkere, Gezonde en Slanke Fruitijsjes

Ingrediënten voor 6 personen

 • diverse soorten stukjes fruit naar smaak
 • water
 • yoghurt

Bereidingswijze

 1. Wat verkoeling op warme dagen kan geen kwaad. Zeker niet in de vorm van ijsjes! Wat dacht je van zelfgemaakte fruitige waterijsjes. Pak die blender uit de kast, kies jouw favoriete fruit en maak de lekkerste ijsjes. Zelf ijsjes maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Denk maar eens aan de limonade die je vroeger invroor of de Danone waar je een prikker in stak. Een paar uur later kon je genieten van een zelfgemaakt ijsje. Maar nu gebruik jij in plaats van siroop of een mierzoet toetje heerlijk vers fruit om die homemade (water)ijsjes op smaak te brengen. Het enige waar wij nu nog moeite mee hebben is het wachten tot de massa bevroren is.
 2. A Fruitige waterijsjes
 3. Stop jouw favoriete fruit in een blender en blend het tot een gladde massa. Doe er wat yoghurt of water bij en voeg nog wat hele stukjes fruit toe. Giet het fruitmengsel in ijsvormpjes en zet het in de vriezer.
 4. B Watermeloen ijsjes
 5. Perfect voor de zomer! Stop ontpitte watermeloen in de blender en blend tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat citroensap toe. Giet in ijsvormpjes en plaats in de vriezer.
 6. C Waterijsjes met stukjes kiwi
 7. Snijd de kiwi's door de helft en lepel ze uit de schil. Doe de kiwi's in de blender en voeg 2 kopjes ananassap toe. Blend tot een gladde massa, maar zorg dat de pitjes niet breken. Dit geeft een bittere smaak. Niet zoet genoeg? Voeg naar smaak wat suiker of honing toe. Giet in ijsvormpjes en stop in ieder vormpje een aantal hele stukjes kiwi. Vries het minstens 6 uur in.
 8. D Yoghurtijsjes met blauwe bessen
 9. Hmm bevroren yoghurt met fruit. Stop hiervoor vanille yoghurt, 2 kopjes blauwe bessen en een eetlepel honing in de blender en mix tot een gladde massa. Giet in de ijsvormpjes en vries minstens 6 uur in.
 10. .
 11. BRON Vrouw online

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?