3 overheerlijke hapjes op je bbq

Zomerweer? Leg deze drie lekker makkelijke hapjes met garnalen, kip en spek op je bbq. Met dit BBQ hapje scoor je gegarandeerd bij groot en klein!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Garnalenspiesjes met Serranoham
  2. Maak een marinade van Solo, het citroensap, de geplette knoflook, zout en peper.
  3. Wrijf hiermee de garnalen in en laat ze een halfuurtje marineren in de koelkast.
  4. Rijg aan elk spiesje een selderijblad, een half plakje opgerolde Serranoham en een garnaalstaart. Kruid af met wat paprikapoeder.
  5. Rooster de spiesjes kort op de hete grill. 
  6. Gelakte chicken wings
  7. Laat de kippenvleugeltjes 10 minuten garen in de groentebouillon.
  8. Maak intussen een marinade van Solo, fijngesnipperde ui en knoflook, ketchup, honing, worchestersaus, citroensap en paprikapoeder. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en meng goed met een vork.
  9. Dep de kippenvleugels droog en wentel ze door de marinade. Laat ze nog twee uur in de koelkast marineren zodat alle smaken goed in het kippenvlees trekken.
  10. Verwijder het teveel aan marinade en grill de kippenvleugels een tiental minuutjes op de hete barbecue. Serveer op een schaal en lak de kip met een kwastje af met wat chili- of sojasaus.
  11. Verse pruimen met ontbijtspek
  12. Snijd elke pruim in vier partjes en haal de pit eruit.
  13. Snijd elk plakje ontbijtspek in de lengte doormidden en dan in tweeën.
  14. Omwikkel ieder partje pruim met een reepje ontbijtspek en prik eventueel vast met een houten tandenstoker.
  15. Rooster de pruimen op een niet al te heet plekje van je barbecue tot het spek knapperig is.

Tip

lekker met geroosterd stokbrood. Besmeer de sneetjes brood met wat Solo Vloeibaar en wrijf er met een gehalveerde tomaat en knoflookteentje over – kort roosteren op de barbecue.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?