Mayonaise gekocht of zelf gemaakt maar vind je de smaak nog iets te basic voor jouw broodje, salade, aardappeltjes, et cetera? Hier dan10 tips om je mayo te pimpen en zó je eigen smaaksensatie te creëren. .
Ketchup: maak een klassieke cocktailsaus door mayo met ketchup te mengen.
Wasabi: wasabi door je mayo geeft een fijne kick.
Geroosterde knoflook: prak een paar teentjes geroosterde knoflook in je mayo. Heerlijk bij ehhhh alles!
Verse kruiden: kruiden zijn heerlijk door je mayo. Varieer met bv. basilicum voor op broodjes, dille voor bij de vis, munt voor bij groenten.
Chili saus: meng mayo met een hete chili saus en serveer met frietjes.
Harissa: harissa (een Tunesische hete rode saus) is heerlijk door je mayo, en dan op een lamshamburger of bij gegrilde aubergine.
Citrussap: Gebruik limoen-of citroensap door je mayo. Wordt -ie iets dunner van, maar zo lekker fris!
Mosterd: Roer mayo met wat mosterd. Voor op brood met kroketten natuurlijk, maar ook heerlijk bij gebraden kip en mosselen.
Droge kruiden: net als punt 4, maar dan met gedroogde kruiden. Zoals smoked paprikapoeder, uienpoeder, of kruidenmixen en currypoeder.
Kappertjes: kappertjes maken het leven leuker maar vooral lekkerder. Vooral bij vis.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door kitchenlady op 28 januari 2013 om 16u59
super handig. zeker leuk voor feesten (zoals verjaardag, familiebezoek. en andere)
Gepost door Love to Cook op 29 januari 2013 om 01u15
Dank je wel voor je leuke reactie kitchenlady. Groetjes Love to Cook
Hoeveel sterren geef jij dit recept?