1-2-3 Koekjes.........

Wat zijn 1-2-3 koekjes? Koekjes die klaar zijn in 1, 2, 3, natuurlijk! Deze simpele zandkoekjes zijn o zo makkelijk en bij iedereen geliefd. Maak ze snel!

Ingrediënten voor 10 personen

  • 100 gr suiker + eventueel 1 (zakje vanillesuiker)
  • 200 gr boter
  • 300 gr bloem
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Dit zijn de 1-2-3 koekjes van mijn twee kleindochtertjes van net 3 jaar.
  2. Ze heten zo, omdat de verhouding altijd 100 gr suiker, 200 gr boter en 300 gram bloem is.
  3. Ik heb voor de koekjes de verhoudingen gedeeld. Op het schaaltje liggen de mooiste koekjes, want die mochten alleen maar op de foto.
  4. Mix de suiker met de boter tot een romig geheel. Zeef de bloem boven de kom en kneed het geheel tot een soepel deeg. Rol uit tot een plak van 1/2 cm dik en steek er met vormpjes koekjes uit.
  5. Leg ze op een bakplaat, waarop bakpapier ligt en bak ze gaar en licht bruin in ca 40 minuten in een oven van 140 graden.
  6. Tip Varieer met allerlei toevoegingen, zoals citroenrasp, nootjes, vanille-extract enz.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door kaatje17 op 02 augustus 2017 om 15u44

het deeg valt te veel uiteen hoe komt dit is omdat er geen eitjes in zitten volgens mij is het iets beter dan als je 2 eitjes bij doet ze geef je eens je menig mensen de kids waren niet blij dat het deeg zo uiteen viel het was ze rap beu wie kan mij helpen

Gepost door Love to Cook op 02 augustus 2017 om 15u57

Hallo Kaatje 17, Dit is helemaal juist ( soms moeilijk verwerken .) Natuurlijk kun je een eidooier toevoegen, maar dan is het geen echt zand deeg. De ene voor de andere keer lukt het mij ook beter beter. De boter moet hard en ijskoud zijn. Bij de bereiding wordt de boter eerst mals gemaakt samen met de suiker. Daarna wordt er bloem over verkruimeld. Het deeg wordt met de bolle hand platgeslagen. Vervolgens moet het ten minste een uur in de koelkast rusten, zo dat de boter weer opstijft. Een veelgebruikte verhouding is 1 : 2 : 3 100 g suiker; 200 g boter; 300 g bloem. Groetjes Love to Cook

Gepost door Love to Cook op 02 augustus 2017 om 16u42

Hoi Hier ben ik nogmaals, Google "zandkoekjes " en bekijk het recept van Rudolpf van Veen.. Goede tips.....

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?