Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. * Schil de zoete en de gewone aardappelen, spoel even onder koud water, dep droog en snij ze in dunne plakjes.
  2. * Spoel de prei schoon, snij in fijne ringen en spoel nog eens grondig na zodat er zeker geen zand maar tussen het groen zit.
  3. * Giet 1 1/2 liter water in een ruime kookkom en laat opwarmen.
  4. * Doe er vlak onder het kookpunt de spinazie bij en laat gedurende een 10-tal minuten koken voor je de kom van het vuur haalt.
  5. * Schep de spinazie in een vergiet en zet het boven een kom.
  6. * Druk met de achterkant van een lepel op de spinazie zodat er zoveel mogelijk vocht uitlekt.
  7. * Giet 2 eetlepels olijfolie in een braadpan, verhit en bak er alle aardappelschijfjes in tot ze lichtbruin zijn.
  8. * Draai ze om zodat ze aan beide kanten gebakken zijn.
  9. * De totale baktijd bedraagt ongeveer 5 minuten.
  10. * Haal de aardappelen uit de pan en laat ze uitdruppelen op wat keukenpapier.
  11. * Voeg nog 2 eetlepels olijfolie aan dezelfde braadpan toe en laat de olie goed heet worden.
  12. * Fruit er de fijngesnipperde ui in.
  13. * Voeg de fijngesneden preiringen toe en roer goed om.
  14. Laat ze bakken tot ze glazig zijn en draai dan het vuur lager.
  15. * Voeg de vers gehakte kruiden, wat zout en peper en de peterselie toe.
  16. * Roer goed om en laat een 2-tal minuten sudderen.
  17. * Voeg dan de rozijnen en de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.
  18. * Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
  19. * Spoel de vis schoon onder koud stromend water, dep droog en snij in moten van ongeveer 3 centimeter (2 per persoon).
  20. * Strijk met een keukenpenseel of een propje keukenpapier de bodem en de wanden van een diepe vuurvaste ovenschotel in met olijfolie.
  21. * Leg er de moten vis op hun zijkant in.
  22. * Lepel de gebakken prei met ui over de vis en bedek met schijfjes aardappel die je zoals de pannen van een dak van de ene kant naar de andere schikt, terwijl je telkens een stukje op het vorig aardappelschijfje stapelt.
  23. * Bestrijk de aardappelen voorzichtig met wat olie en maal er spaarzaam nog wat peper over.
  24. * Laat de schotel gedurende 35 minuten in de oven garen, zodat de aardappelen mooi goudbruin worden.
  25. * Serveer meteen en vergezel van een koel glaasje droge witte wijn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?