Preisoep maken met Solo Open Kitchen

Preisoep is een populair gerecht. Dat komt omdat het eenvoudig te maken is en prei het hele jaar door te verkrijgen is. Prei is net zoals wortels en uien, een groente die gekweekt wordt in volle grond en behoort tot de familie van de ui-achtigen en het witte gedeelte heeft ook een uitgesproken ui smaak.

Het groene gedeelte is pittiger en al naar gelang het gerecht, kunnen beide delen in preisoep worden gebruikt.

Hoe maak je preisoep?

Een preisoep recept behoort tot de meest eenvoudige gerechten die je je kunt indenken. Met een klontje boter bak je enkele uien aan. Hier voeg je in stukjes gesneden aardappel toe. Als allerlaatste mag je de prei aanstoven. Deze snij je best in ringen nadat je deze grondig hebt schoongemaakt. Na enkele minuten stoven, blus je het geheel met groente- of kippenbouillon. Na twintig minuten koken, hoef je enkel nog maar de soep te mixen en is ze klaar om gegeten te worden.

Preisoep afwerken

Een preisoep is erg lekker maar je kan deze ook afwerken met andere ingrediënten en er zo je eigen unieke toets aan geven. Het is een groente die combineert met alles! Kaas, vlees of vis, telkens verrassend anders maar steeds lekker. Wat dacht je bv. van hartige kaaskorstjes in de soep? Lekker knapperig en de kaas combineert heerlijk met de zachte smaak van de prei. Oude kazen kan je hiervoor gebruiken maar ook brie of geitenkaas is een mogelijkheid. Voor liefhebbers van vis- en zeeproducten, zijn grijze garnaaltjes of makreel een leuke toevoeging. Ben je liever fan van een beetje vlees dan kunnen er bv. gerookte ham, spekjes of lekkere gehaktballetjes aan de preisoep toegevoegd worden. Kip is ook een mogelijkheid en geeft weer een hele andere smaakbeleving in de mond.

Even geen inspiratie?

Wanneer je op een koude winter- of herfstdag eens niet weet wat je nu weer op tafel moet zetten, kan je dus vanaf nu preisoep maken. Ga in Solo Open Kitchen op zoek naar het preisoep recept van jouw keuze en probeer het uit. Een eenvoudige, goedkope maaltijd die goed de honger stilt en je bovendien alle benodigde vitaminen geeft voor een hele dag! Het kan zowel als lunch, dan als diner geserveerd wordt en naar eigen honger er wat brood bij eten. Eet smakelijk!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 3Soep
  • 0Wild
  • 1Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 1Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade
  • 1Belgisch
  • 2Frans
  • 0Italiaans
  • 0Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 0Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans