Paasbrunch en paasrecepten

Pasen wordt steeds vaker gevierd met uitgebreid eten en drinken. Dat begint in de ochtend op eerste paasdag vaak al met een heerlijk paasontbijt. Of er wordt gekozen om wat later van een paasbrunch te genieten of zelfs een uitgebreid diner samen te stellen. Het is natuurlijk leuk om wat extra aandacht te besteden aan deze feestelijke dagen. Dan ontstaat er pas echt een gezellige sfeer. Bij al het eten en drinken mag een aangeklede paastafel niet ontbreken. Het hoeft weinig moeite te kosten en maakt het eten aan de paastafel extra sfeervol.

ONTBIJTEN OF BRUNCHEN MET PASEN

Het belangrijkste ingrediënt voor het ontbijt en de brunch tijdens Pasen is het ei. Niet alleen voor het eten, maar ook om de kinderen paaseieren te laten zoeken. Die kunnen natuurlijk vooraf gekleurd en beschilderd worden om het nog leuker te maken. Een eitje kun je op allerlei manieren in een gerecht verwerken of er hapjes van maken.

Met andere ingrediënten maak je een paasstol, paasbroodjes, minisandwiches en suikerbrood. Die mogen natuurlijk niet ontbreken. Tip: maak vooral kleine hapjes voor het paasontbijt of brunch om zoveel mogelijk verschillende smaken aan te bieden. Verder is het aan te raden om een mix van koude en warme hapjes op de paastafel te presenteren. Maak gebruik van onze paasbrunch recepten om een feestelijke maaltijd samen te stellen.

PAASRECEPTEN VOOR EEN COMPLEET DINER

Wil je groots uitpakken tijdens Pasen? Stel dan een uitgebreid paasmenu samen voor een compleet diner. Er zijn allerlei paasrecepten beschikbaar voor voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het dessert kun je natuurlijk ook helemaal in het teken van Pasen stellen.

Hier vind je alle paasrecepten voor een heerlijk ontbijt, brunch of diner. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Toon meer lekkers