De lekkerste muffins maken

Muffins maken is perfect voor zowel de beginnende als de meer gevorderde bakker. Het basisrecept is namelijk vrij eenvoudig, maar door de eindeloze hoeveelheid aan variaties op de naturel muffin, verveelt het bakken ervan nooit en kan je het recept net zo simpel of gewaagd maken als je zelf wenst.

Hoe maak je muffins?

Voor een luchtig, licht gezoet baksel, is het van belang dat het basisrecept goed is. Neem hiervoor de volgende ingrediënten: bloem, suiker, eieren, melk, bakpoeder, Solo, vanille extract. Als eerste doe je de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout samen in een kom. Meng het beslag en klop met een garde in een andere kom de eieren, melk, boter en het vanille extract door elkaar. Nu kan de inhoud van beide kommen bij elkaar worden gevoegd. Spatel dit mengsel kort door elkaar tot één geheel. Verdeel het deeg over de vormpjes en bak de muffins in 20 minuten goudbruin in een oven op 200 graden.

Eindeloos variëren

Een naturel muffin kan lekker zijn, maar wordt misschien al snel een beetje saai. Probeer bijvoorbeeld eens een chocolademuffin. Voeg hiervoor een eetlepel cacaopoeder aan de bloem toe en spatel kleine blokjes chocolade door het deeg. Een andere klassieker is de appel – kaneel muffin. Vervang de suiker door bruine basterdsuiker en voeg een theelepel kaneel en kleine stukjes appel aan het beslag toe. Ook lekker: kokos – banaan muffins, blueberry - lemon, frambozen – witte chocolade… De smaakcombinaties zijn eindeloos. Hartige muffins, zoals met wortel, pompoen of roomkaas, zijn ook lekker, maar hier is natuurlijk wel een ander basisrecept voor nodig. Ben je eenmaal lekker aan het bakken, experimenteer dan zelf eens met diverse ingrediënten om de muffin van je dromen te ontdekken.

Zelf muffins maken? Bekijk hieronder onze selectie aan lekkere muffin recepten!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter

Toon meer lekkers