Gepost door babouchke op 27 oktober 2014 om 22u35

kan ik de suiker eventueel vervangen voor zoetmiddel?

Gepost door Solo op 31 oktober 2014 om 15u01

Dat kan je zeker proberen. Pas dan wel je verhoudingen aan!

Reageer
Gepost door flipke45 op 04 augustus 2014 om 21u26

Bedankt voor uw antwoordje, mijn gelatineblaadjes wegen 2 gram dus was mijn mousse bijna drinkbaar maar wel heel lekker van smaak, ik ga dit eens opnieuw maken en dan met de blaadjes van 4 gram

Gepost door Solo op 05 augustus 2014 om 17u06

Veel succes :-)!

Reageer
Gepost door flipke45 op 28 juli 2014 om 17u21

Ik wil dit ook eens maken, heerlijk en fris denk ik ! de gelatineblaadjes , zijn die per blaadje 4 gram ?

Gepost door Solo op 01 augustus 2014 om 18u32

Normaal gezien wel Flipke :-)!

Reageer
Gepost door Solo op 13 juni 2014 om 20u48

Mmmmm dat klinkt nu al héérlijk!

Reageer
Gepost door Loetje123 op 11 juni 2014 om 12u58

Ik ga dit recept van de zomer zeker een keer proberen met een geurige Charentais meloen of een cantaloupe.

Reageer
Gepost door Solo op 24 augustus 2010 om 21u46

Dank je wel !! De zoete witte wijn is zeker het proberen waard.

Reageer
Gepost door Solo op 24 augustus 2010 om 21u46

Wat de gelatine betreft: op de verpakking staat meestel vermeld hoeveel gelatine er is nodig is volgens het volume vloeistof. Misschien kan dit je helpen. Veel succes en smakelijk!

Reageer
Gepost door astridherlinde op 18 augustus 2010 om 21u36

Lekker dessert wanneer het water vervangen wordt door zoete witte wijn en gehalveerd. Gelatineblaadjes van 3 gram gebruikt . De meloensiroopmengeling voldoende laten afkoelen alvorens de opgeklopte room toe te voegen. Daarna verder laten opstijven in de frigo.

Reageer
Gepost door fitopia1 op 17 augustus 2010 om 13u29

Mousse veel te waterachtig, maar wel lekker van smaak, enkel bovenlaagje van 1cm wat opgesteven, zelfde probleem dan astridherlinde, had nochtans alle raadgevingen van micah opgevolgd, doch kon er geen garnituur opleggen, bleef niet vastliggen, basis was niet sterk genoeg. Denkelijk is er iets mis met de gelatine, kan deze niet worden uitgedrukt in aantal gram ? Of zat er in mijn meloen teveel aan sap dat vrijkomt met het mixen ? Zou dit tot een geslaagd dessert willen maken.

Reageer
Gepost door astridherlinde op 10 augustus 2010 om 12u08

recept geprobeerd eind juli. Mijn mousse was te slap. Gelatineblaadjes zijn soms verschillend qua aantal gram . Misschien zal ik er meer gebruiken . De hoeveelheid water denk ik te halveren en te vervangen door zoete witte wijn. Dank voor de tip.( micah ) Wanneer laat je het mengsel best afkoelen (gelatine komt vast )? Juist voor het toevoegen van de room of voor het gemixte vruchtvlees ? Zal dit recept herproberen .

Reageer
Gepost door micah op 03 augustus 2010 om 15u36

Deze meloenmousse is lekker mits enkele aanpassingen, uiteraard naar mijn smaak. De twee blaadjes gelatine moeten eerst goed geweekt worden in koud water tot wanneer ze zacht en glibberig zijn. Dan een siroop maken met een lekkere zoete witte wijn, bv muscat de rivesaltes, muscat de beaumes de venise, witte porto, montbazillac. De gelatineblaadjes uitknijpen en oplossen in de warme siroop en toevoegen bij het gemixte vruchtvlees. De meloen moet goed rijp zijn en zeer aromatisch, zoals bv cavaillon, omdat de gelatine altijd wat smaak wegneemt. Micah heeft het geserveerd met een ingekookte saus van zuiver kersensap met crème de cassis en suiker. Met daarbij rode bosvruchten nl bosbessen en braambessen als garnituur. De mousse demouleren en in het midden van het bord plaatsen met daarrond de saus en het vers fruit De proevers vonden het een lekker en geslaagd dessert;

Reageer
Gepost door tine lepoutre op 02 juli 2010 om 18u58

Amai dat zal zeker lekker zijn, gaat het direct maken, want bij zo'n warm weer. Dank je wel.

Reageer