Gepost door Love to Cook op 19 november 2013 om 22u53

Kenners zijn het erover eens: popcorn is dé snacktrend van 2013! De verfijnde variant van de bekende bioscoopsnack zou de populaire cupcake van de troon kunnen stoten. De vertrouwde Amerikaanse snack wordt steeds vaker voorzien van een nieuw jasje. Het is dan ook niet de goedkope zoete of zoute popcorn die het label “decadent” mag dragen, maar de verse net gepofte maiskorrels met bijzondere smaken. De herontdekte snack is tegenwoordig verkrijgbaar in smaken als zwarte truffel, Campari en wasabi. Een traktatie voor de smaakpupillen en ook nog eens gezond. Dat laatste klinkt misschien ongeloofwaardig, want de bereidingswijze van popcorn geeft niet meteen een gezonde indruk. Toch is popcorn in de basis heel gezond, want het is vezelrijk en het bevat meer antioxiderende stoffen dan groente of fruit. Doordat popcorn uit onbewerkt graan bestaat bevat één handje van deze snack maar liefst 70 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan granen. Natuurlijk verandert al dat goeds in één hoop calorieën als je er boter, olie of suiker aan toevoegt. Ondanks dat blijft popcorn een snack waar je alle kanten mee op kunt, want aan de neutrale basiskorrel kun je allerlei smaken toevoegen. Wat denk je bijvoorbeeld van cheesecake, bacon, kaas of karamel? In Amerika bestaan er inmiddels heuse popcornshops waar je voor een zakje decadente popcorn al snel vijf dollar per zakje betaalt. Je kunt echter voor een schijntje van de prijs zelf in jouw eigen keuken heel lekkere popcorn maken. Drie ideeën ter inspiratie

Reageer