Gepost door Ericman op 07 februari 2016 om 18u42

Voor een echt geslaagde cake, moet je hem zeker dubbel zo lang in de oven zetten! Anders zakt ie zoals een pudding in elkaar en is de cake nog erg vochtig vanbinnen!

Gepost door El grecco op 08 februari 2016 om 14u41

Vandaag fff proberen, Op basis van 500 gr bloem,dus voor 8 pers.kippeneieren vervangen door ganzeneieren. En nu afwachten he, hij zit net in de oven. Baktijd en eventuele foto volgt. Gr

Gepost door Solo op 09 februari 2016 om 17u31

Hoi Eric, wat jammer dat je taart ook hier is ingezakt. Heb je de oventemperatuur juist ingesteld? Je kan ook hier je cake nog een 10-tal minuutjes laten staan in je oven terwijl je de oven uitzet.

Reageer
Gepost door anja11 op 26 oktober 2014 om 15u05

heb hem deze morgend gemaakt en nu er een groot stuk van gegeten en heeel lekker voor de kids moet ik hem meer maken

Gepost door Solo op 31 oktober 2014 om 15u01

Wat leuk om te horen Anja!

Reageer
Gepost door E_Martens op 13 oktober 2014 om 18u26

Gezien ik begonnen ben met het enorm verminderen van de hoeveelheid suiker die ik binnenkrijg, heb ik de kristalsuiker hier vervangen door agavesiroop. Ik vond het resultaat vrij vettig. Volgende keer misschien proberen maken met wat minder Solo. Mocht er nog iemand andere tips hebben, dan zijn die zeker welkom.

Reageer
Gepost door ine_kusters op 17 september 2014 om 18u05

Ik heb deze cake 2x gemaakt. Om de 1 of andere reden was mijn deeg veel vaster de 2de keer. Beide keren is mijn cake een beetje ingezakt nadat ik hem uit de oven nam. De 2de keer het meest... dan heb ik er meer appelen in gedaan. Kan het hiermee te maken hebben? Verder wel een zeer lekkere cake!

Gepost door Solo op 19 september 2014 om 14u17

Uiteraard kan dat. Appelen maken het beslag veel zwaarder. Daardoor rijst het minder. Dat inzakken kan je bovendien voorkomen (of minderen) door je oven na baktijd uit te zetten, de deur open te zetten en de cake daarin te laten afkoelen…

Gepost door conny62 op 02 februari 2015 om 20u46

Ik begin steeds met het eiwit kloppen tot sneeuw, daarna het eigeel met de suiker tot een mooie ruban kloppen, dan om beurt gesmolten boter en bloem toevoegen en bakpoeder ,laatst de appelschijfjes in v -vorm recht inzetten. verwarm de oven voor op 125° ,en op 150° bij het inzetten 45 min. en daarna 30 min.op 175°. (al 35 jaar bak ik het zo :-) )

Reageer
Gepost door Loesje1 op 16 september 2014 om 22u15

Patisserie bloem heb ik gebruikt... Het overlopen is na een tijdje gestopt en wat er nog over was in de bakvorm was heel lekker

Gepost door Gi9An op 01 december 2015 om 22u32

Met de rechthoekige cakevorm van SOLO had ik hetzelfde aan de hand. De tweede keer heb ik gewoon minder deeg in de SOLO-vorm gedaan (de vorm ongeveer 3/4 gevuld) en van de overschot nog een 5-tal cupcakes gemaakt. Toen ging het perfect... Misschien dat het met een tulband-bakvorm wel lukt met deze hoeveelheden?

Reageer
Gepost door patricia127 op 08 september 2014 om 19u07

hey loesje heb je de juiste bloem gebruikt grtjs patje

Reageer
Gepost door Loesje1 op 08 september 2014 om 17u24

Ik maak mijn appelcake altijd op mijn manier, maar wou deze eens proberen en wat ik nu zie, heb ik nog nooit meegemaakt... Hij loopt gewoon over... Ik hoop dat als de baktijd om is, er nog wat cake in mijn vorm zit... Is de hoeveelheid bakpoeder wel juist???

Gepost door Solo op 12 september 2014 om 16u08

Dag Loesje, de hoeveelheid bakpoeder zit wel juist hoor. Heb je misschien zelfrijzende bloem gebruikt?

Reageer
Gepost door vleugelsann op 09 juni 2014 om 20u15

Heel lekkere recept

Reageer
Gepost door peet123 op 04 april 2014 om 15u37

Zeer lekkere cake, smaakt altijd.

Reageer
Gepost door patricia127 op 11 oktober 2013 om 14u41

Dag rombabe bij dit recept gebruik je patisseriebloem daar er bakpoeder bijgevoegd wordt, anders kan men zelfrijzende bloem gebruiken maar dan zonder bakpoeder, de hoeveelheid bloem blijft dan hetzelfde, groetjes patje

Gepost door rombabe op 15 oktober 2013 om 16u07

Dank,Patje

Reageer
Gepost door rombabe op 08 oktober 2013 om 12u31

Welke bloem gebruik ik het best? zelfrijzende of patisseriebloem of... Dank

Reageer