Gepost door werner Duynslaeger op 22 mei 2017 om 18u11

het is zeer lekker op deze manier maar geen bloem of zo , dat hoeft niet als je vis kraak vers is een goede pan met anti kleef laag of een goede ijzer pan of een fonte pan als het maar goed tegen hoge warmte kan want hoe hoger de hitte hoe b├ęter voor het baken doe een mooi klop solo boter in de pan en wat olie en laat de solo goed smelten en zo mooi bruin worden in tuisen is de vis afgedroogd en gekruid met peper en aan bij de zijden kijk nu als de pan geel goed warm is als je mooi blouw dam ziet op stegen uit de pan en als je een druppel water in doet en hoort sissen is ze klaar de pan voor het baken verlaag nu de knop van stand 12 naar stand 6 en leg de vis de pan en laat ze +- zo 3 a 4 minuutjes baken en nu en dan de vis op schudden zo voor kom je ook het aan baken bekijk nu voorzichtig als de kak zijde al mooi bruin is zo ja draai die dan mooi om en zet het vuur wat hoger en bak deze zijde ook mooi bruin opstand 9 of 10 tot je hoort dat de vis weer licht te sissen in de pan haal de vis uit de pan en doe het vet weg en doe er verzen boter weer in de pan solo of Beste boter ongezouten en leg de vis even geel kort in de pan en besprenkel de vis met wat citroen in de pan en maak dan het aanbaksel goed los en dien op smakelijk.

Gepost door Solo op 23 mei 2017 om 17u29

Hoi Wd, bedankt voor je tips! Hopelijk heeft het gesmaakt! Groetjes, het Solo-team

Reageer
Gepost door tilly thimm op 06 december 2016 om 00u15

ik hes het gemaakt ,het was verrassend lekker tilly

Gepost door Solo op 09 december 2016 om 16u06

Hoi Tilly Thimm, bedankt voor jouw groot compliment! :) Hopelijk smaken onze andere visrecepten even goed! Groetjes, het Solo-team

Reageer
Gepost door Maria-Lia op 05 december 2016 om 14u53

Dit is wel een van mijn lievelings vissen. Spijtig is wel de hoge prijs.

Gepost door ludo011 op 05 december 2016 om 18u20

Ja bij mij ook , spijtig van de prijs natuurlijk

Gepost door Solo op 09 december 2016 om 16u06

Hoi Maria-Lia, bedankt voor je bericht. Zeetong is inderdaad een duurdere vis, maar je kan altijd nog andere talloze visrecepten terugvinden op www.solo.be/nl/zoeken/vis-merken-recepten/ en deze uitproberen. :) Groetjes, het Solo-team

Reageer
Gepost door URSELA op 10 oktober 2016 om 18u18

zeeer lekker

Gepost door Solo op 11 oktober 2016 om 14u27

Thanks Ursela! ;)

Reageer
Gepost door ann de lameill op 23 juli 2015 om 00u32

mmm dat heeft gesmaakt

Reageer
Gepost door Piet Goossens op 15 juli 2014 om 17u42

Hmm zo lekker dat dat is

Reageer
Gepost door Solo op 27 september 2013 om 17u13

Hopelijk bedoel je 'sober' Offday :-)!?

Reageer
Gepost door Offday op 24 september 2013 om 19u25

Somber, lekker.

Reageer
Gepost door francien14 op 20 april 2012 om 00u23

Ik vind de zeetong zo het lekkerst beschuit fijn maken door een zeef duwen dan wat bloem erbij zo iets half half op de tong alleen wat zout. vis door het bloem beschuit mengsel halen en dan bakken in roomboter en op het laats een citroen over de vis uitknijpen. mmmmm heerlijk krijg er nu weer zin in.

Gepost door thecla de groe op 10 oktober 2014 om 03u55

nu ,Francien, dat zullen ze bij Solo graag gelezen hebben, ...bakken in de ROOMBOTER, natuurlijk is dat lekkerder !

Reageer
Gepost door Celeke op 14 juli 2010 om 22u51

Ik wentel de tongen altijd in vismeel ipv gewone bloem . Ook heel lekker !

Reageer
Gepost door Solo op 06 januari 2010 om 15u35

Absoluut!

Reageer
Gepost door toni1940 op 22 december 2009 om 21u57

Kan ook met pladijs of een andere soort vis klaargemaakt worden

Reageer