Gepost door marijkelannoo op 16 juli 2013 om 21u28

ik gebruik altyd verse bladen eerst goed spoelen en dan koken in een kippebouilon ongeveer 15 min.open leggen om te drogen en dan opvullen veel lekkerder dan gekochte bladen

Reageer
Gepost door nelemaene op 14 november 2012 om 03u01

mmmmmmm........... brengt de zomer terug in huis !!!! Ik heb het gemaakt met lamsgehakt, was ook superlekker !!!

Reageer
Gepost door Solo op 30 augustus 2012 om 15u00

Dank je wel voor de vraag Lotte. Verse wijnbladeren kan je soms vinden op de markt, ingemaakte kan je vinden in Griekse speciaalzaken.

Reageer
Gepost door Solo op 30 augustus 2012 om 15u00

Dank je wel voor de tips dominique.

Reageer
Gepost door Solo op 30 augustus 2012 om 15u00

Dank je wel voor de vraag Ashley8. De beste manier om de ongevulde bladeren te bewaren volgens ons is ze in water met veel zout te leggen en ze dan voor het gebruik te blancheren. Zelf bereide gevulde bladeren kan je perfect invriezen.

Reageer
Gepost door Ashley8 op 28 augustus 2012 om 12u34

Kan je wijnbladeren invriezen voor deze winter of kan je ze gevuld invriezen?

Reageer
Gepost door dominique_1 op 28 augustus 2012 om 01u25

Ik woon part-time in Kreta en behoor dus tot de gelukkigen die wijnbladeren kunnen kopen op de wekelijkse markt. De verse bladeren zijn altijd groen, alleen als ze 'opgelegd' zijn verliezen ze hun fris groene kleur en worden ze okerig van kleur. Ik laat/liet het maken van dolmades altijd over aan de buurvrouw maar met dit recept moet het me ook lukken en kan ik haar verrassen. Ik weet nu al wat ze zal zeggen 'Dolmades, the Belgium way...' Je kan ook wat tomatenpuree toevoegen aan de kippenbouillon om de dolmades te garen. En de saus zou ik vervangen door een goede, ouderwetse, homemade tzatziki die je op voorhand moet maken om de smaken te laten ontwikkelen. καλή όρεξη !

Reageer
Gepost door Lotte Ooms_2 op 27 augustus 2012 om 20u08

Vind je wijnbladeren gewoon in de supermarkt?

Reageer
Gepost door Solo op 15 juni 2011 om 15u06

Als de groene bladeren niet bespoten zijn, zijn ze zeker bruikbaar. Smakelijk!

Reageer
Gepost door cindy_7 op 05 juni 2011 om 06u01

Reageer
Gepost door Monique_14 op 19 mei 2011 om 23u55

Wij hebben hier een wijngaard maar wel met groene bladeren.......zijn die bruikbaar voor dit recept? Het ziet er toch wel lekker uit en zou het willen klaarmaken!

Gepost door marijkelannoo op 16 juli 2013 om 21u27

ik gebruik ook verse bladeren uit de boomgaard wel goed spoelen en dan laten koken in een kippebouilon ongeveer 15 min en dan open leggen op handdoek om te drogen

Reageer