Lamsvlees staat bekend als uiterst zacht vlees met een fijne structuur. Het is dan ook afkomstig van een jong dier, nooit ouder dan een jaar. Afhankelijk van de voeding van het lam zelf, is het vlees iets donkerder gekleurd of juist iets sterker van smaak. Vast staat dat lamsvlees zacht is én weinig vetrandjes heeft. Bij dat frisse en jonge vlees hoort natuurlijk een goede bereiding.

Lamsbout braden of roosteren

Er is veel geschreven over een goed lamsbout recept. Dit stuk van het lam is het best bereid mét het been, het vlees heeft dan namelijk meer smaak. Zo’n mooie bout leent zich goed om te braden of te roosteren. Door het vlees tijdens het braden af en toe te bedruipen, blijft het heerlijk mals. Wist je dat het been als een soort warmtegeleider fungeert? Het lamsvlees wordt gelijkmatig gaar en bovendien blijft het malser. En dat is een belangrijk weetje!

Wat eet je erbij?

Lamsbouten vormen een mooie combinatie met verse kruiden zoals tijm, salie of rozemarijn. Bij dit bijzondere voorjaarsproduct is het logisch om nieuwe aardappeltjes en verse voorjaarsgroenten als peultjes te serveren. Een mooie lamsbout mals gebraden in de oven is een prachtig gerecht om met je bezoek te delen. Laat je er echter niet van weerhouden om gewoon met z’n tweeën heerlijk van een lamsbout te genieten. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om een lamsbout zonder been te bereiden, dat is iets sneller klaar.

Wat drink je bij lamsvlees?

Voor een begeleidend drankje is de algemene aanbeveling: jong vlees vraagt om een niet te zware rode wijn. Een mooie Bordeaux past prima. Geroosterd lamsvlees gaat ook goed samen met Cabernet Sauvignon. En bier? Wel, bier gaat prima samen met lam. Dat is goed nieuws voor de bierdrinkers! Een kruidig bier of een bruin abdijbier passen zeker bij jouw recept met lamsbout.

Lamsvlees en lamsbout recepten van Solo Open Kitchen

Lamsvlees wordt door verschillende top chefs in hun restaurant geserveerd. Deze vleessoort heeft haar populariteit te danken aan de malse en sappige smaak. Ontdek hier enkele recepten die de kwaliteit van een topkeuken naar jouw huiskamer brengen!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Solo’s kooktips en keukengeheimen

Keukenhulp nodig? Hey, hallo, daar is Solo! Wij selecteerden voor jou de slimste tips, handigste trucjes en lekkerste recepten om elke keer een tiptop gerecht op tafel te zetten.

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 1Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 0Soep
  • 0Wild
  • 18Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 0Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade

Toon meer lekkers