Lamsvlees staat bekend als uiterst zacht vlees met een fijne structuur. Het is dan ook afkomstig van een jong dier, nooit ouder dan een jaar. Afhankelijk van de voeding van het lam zelf, is het vlees iets donkerder gekleurd of juist iets sterker van smaak. Vast staat dat lamsvlees zacht is én weinig vetrandjes heeft. Bij dat frisse en jonge vlees hoort natuurlijk een goede bereiding.
Lamsbout braden of roosteren
Er is veel geschreven over een goed lamsbout recept. Dit stuk van het lam is het best bereid mét het been, het vlees heeft dan namelijk meer smaak. Zo’n mooie bout leent zich goed om te braden of te roosteren. Door het vlees tijdens het braden af en toe te bedruipen, blijft het heerlijk mals. Wist je dat het been als een soort warmtegeleider fungeert? Het lamsvlees wordt gelijkmatig gaar en bovendien blijft het malser. En dat is een belangrijk weetje!
Wat eet je erbij?
Lamsbouten vormen een mooie combinatie met verse kruiden zoals tijm, salie of rozemarijn. Bij dit bijzondere voorjaarsproduct is het logisch om nieuwe aardappeltjes en verse voorjaarsgroenten als peultjes te serveren. Een mooie lamsbout mals gebraden in de oven is een prachtig gerecht om met je bezoek te delen. Laat je er echter niet van weerhouden om gewoon met z’n tweeën heerlijk van een lamsbout te genieten. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om een lamsbout zonder been te bereiden, dat is iets sneller klaar.
Wat drink je bij lamsvlees?
Voor een begeleidend drankje is de algemene aanbeveling: jong vlees vraagt om een niet te zware rode wijn. Een mooie Bordeaux past prima. Geroosterd lamsvlees gaat ook goed samen met Cabernet Sauvignon. En bier? Wel, bier gaat prima samen met lam. Dat is goed nieuws voor de bierdrinkers! Een kruidig bier of een bruin abdijbier passen zeker bij jouw recept met lamsbout.
Lamsvlees en lamsbout recepten van Solo Open Kitchen
Lamsvlees wordt door verschillende top chefs in hun restaurant geserveerd. Deze vleessoort heeft haar populariteit te danken aan de malse en sappige smaak. Ontdek hier enkele recepten die de kwaliteit van een topkeuken naar jouw huiskamer brengen!
Makkelijke recepten waar iedereen van houdt
Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!
- 0Vegetarisch
- 19Niet-vegetarisch
- 5Lage moeilijkheid
- 0Gemiddelde moeilijkheid
- 0Hoge moeilijkheid
- 19Hoofdgerecht
- 2Voorgerecht
- 0Nagerecht
- 0Bijgerecht
- 0Aperitiefhapje
- 4Belgisch
- 1Frans
- 3Italiaans
- 1Overig Zuid-Europees
- 0Chinees
- 0Japans
- 0Thais
- 1Indisch
- 1Overig Aziatisch
- 0Noord-Amerikaans
- 5Noord-Afrikaans
- 0Overig Noord-Europees
- 0Spaans-Portugees
- 0Grieks
- 0Zuid-Afrikaans
- 0Zuid-Amerikaans
- 20Enkel merken-recepten
- 0Enkel recepten van leden
- 0Enkel recepten van bloggers