Bij het woord kerstmenu schiet bij veel mensen de stress omhoog. Ze zien een dagenlange voorbereiding voor zich, een grote familie aan tafel en zichzelf als kip zonder kop rondrennen om alles steeds op tijd op tafel te krijgen. Gelukkig is dit helemaal nergens voor nodig. Met kerstrecepten van Solo Open Kitchen kun je namelijk op een relaxte manier toch een heerlijke kerstviering met elkaar beleven.

BEGIN MET KERSTHAPJES

Een mooie manier om de avond te beginnen is met leuke kleine kersthapjes, ook wel amuses of aperitiefhapjes genoemd. Maak de kersthapjes voordat je gasten arriveren en houd ze vers door er folie overheen te doen. Wanneer iedereen er is hoef je alleen nog maar het folie eraf te halen en het feest kan beginnen. Extra leuk voor de kinderen zijn kleine hapjes met een kerstmannetje of sneeuwpop figuurtje erop.

VOORGERECHTEN KERST

Zodra de amuses op zijn, is het tijd voor de volgende gang. Voorgerechten met kerst kun je het beste licht en gemakkelijk houden. Wanneer je namelijk meerdere gangen serveert, lijken je andere kerstrecepten al snel ingewikkeld en imponerend. Daarnaast wil je je gasten natuurlijk niet te snel te vol hebben. Maar maak het jezelf vooral niet moeilijker dan het is, zodat je de voorgerechten alleen nog even hoeft te mixen of kort op te warmen.

HOOFDGERECHT MET KERST

Een kerstmenu is uiteraard niet compleet zonder het hoofdgerecht. je kunt ervoor kiezen om één groot hoofdgerecht te maken of twee versies waarbij je bijvoorbeeld een vlees en vegetarische variant maakt. het hangt van je eigen wensen en die van je gasten af welke mogelijkheid het beste past. ideale kerstrecepten hiervoor zijn ovengerechten. deze kun je namelijk van tevoren bereiden en hoef je dan alleen nog maar in de oven te zetten op het juiste moment. zorg ook voor wat bijgerechten om het geheel compleet te maken.

SLUIT DE AVOND GEZELLIG AF MET EEN HEERLIJK TOETJE

En dan komt het moment waarop iedereen stiekem heeft gewacht: het toetje. hopelijk hebben je gasten nog genoeg ruimte over gehouden om te smikkelen van deze heerlijkheid. ook dit gedeelte is het beste van tevoren te maken en in de koelkast of vriezer te bewaren totdat het kan worden geserveerd.

Met deze kerstrecepten kan de avond niet meer stuk. Zorg voor een goede voorbereiding en geniet samen met je gasten van een heerlijk kerstdiner.

Op deze pagina vind je genoeg inspiratie om van jouw kerst een succes te maken!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers