Recepten met verse room

Door melk te laten rusten of te centrifugeren, scheidt men haar van het vet gedeelte, waarmee men verse room kan maken.

In de handel zijn er verschillende soorten verkrijgbaar waarbij ook een groot aantal met verlaagd vetgehalte. In veel gerechten worden die soorten vermengd met volle melk, zodat ze een magerder ingrediënt vormen. Het kan echter nog altijd bereidingen parfumeren en er de gewenste textuur aan geven, zonder evenwel afbreuk te doen aan de gastronomische eigenschappen.

Om hygiënische redenen gaat men best na of verse room gepasteuriseerd is, gepasteuriseerd op ultrahoge temperatuur (UHT) of gesteriliseerd. Men moet ook letten op de vervaldatum ervan. Gepasteuriseerde verse room wordt bij voorkeur bewaard op een temperatuur van minder dan 6ºC, maar zodra de verpakking geopend is, moet hij onmiddellijk worden gebruikt. Smakelijk!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker