Recepten met tamarillo

Dit fruit is rijk aan kali en vitaminen A en C. Het is ongeveer zo groot als een ei, heeft een rode schil en de textuur van pruimen. De pitten zijn donkerrood, overvloedig en eetbaar.

Bij de aankoop moet u de dikste en stevigste kiezen, met glanzende huid zonder vlekken. Als ze nog groen zijn, kunt u ze laten rijpen op kamertemperatuur. Wanneer ze rijp zijn, geven ze een aangenaam parfum af en is het vlees mooi zacht. Ze kunnen dan nog ongeveer 10 dagen in de koelkast (4°C) worden bewaard in een plastic zak.

Ze kunnen worden gegeten met een lepel, zoals kakiappels. Wanneer u de schil wil verwijderen, dompel ze dan 30 seconden in kokend water en trek daarna de huid eraf. Rauw zijn ze heel geschikt voor groente en fruitsalades. Maar men kan er ook taarten, schuim, soufflé, ijs en fruitsap van maken. Hou je van iets origineels, serveer ze dan gekookt als garnituur bij gebraden vlees.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker