Recepten met pompelmoes

Gastronomie

  • De pompelmoes is een grote citrusvrucht die een beetje lijkt op een meloen.
  • Er bestaan drie soorten: de gele, roze en rode pompelmoes. De gele is de grootste, de zuurste én de bitterste. De roze en de rode pompelmoes zijn zoeter.
  • Pompelmoes past bij elke gelegenheid.
  • Een bekend gerecht is garnalencocktail met pompelmoes.
  • Als voorgerecht kan je pompelmoes vers en in vieren gesneden serveren.
  • Je kan ze ook roosteren en instrijken met gesmolten Solo.
  • Geschild en van zijn pitten ontdaan past pompelmoes perfect in fruitsla.
  • Probeer pompelmoes ook eens bij kip en varkensvlees.

Bewaring

  • Je kan een pompelmoes een week bewaren op kamertemperatuur. In de koelkast kan je hem zelfs een maand houden: steek hem dan in een hermetisch afgesloten doos in de groentela.
  • Let er bij het kopen op dat de pompelmoes een vlakke en stevige schil heeft. Roze plekjes op de schil zijn een teken dat het fruit sappig en sterk van smaak is.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker