Recepten met peterselie

Gastronomie
Peterselie is een populair kruid over de hele wereld. Vooral in de Europese en Noord-Amerikaanse keuken wordt hij gebruikt voor zijn frisse smaak, maar ook in het Midden-Oosten vind je vaak peterselie.

Er zijn drie soorten:
- Krulpeterselie is dankzij zijn ‘gekroesde blaadjes’ ideaal als versiering.
- Bladpeterselie gebruik je om te kruiden: zijn gladde blaadjes geven een rijker aroma en een fijnere smaak dan krulpeterselie.
- Wortelpeterselie heeft eetbare wortels van zo'n 15 cm lang.

Peterselie is ideaal bij rauwe groenten, salades of vlees, vooral in combinatie met Solo. Het is ook een vast onderdeel van het bouquet garni, een kruidenmengsel van tijm, peterselie en laurier.

Hier vind je enkele overheerlijke recepten met peterselie.Bewaring
Hét seizoen voor verse peterselie is juni tot augustus. Kies steeds een mooi groene plant met stevige stengels en bladeren.

Bewaar verse peterselie steeds in een glas water. Je kunt hem ook prima bewaren in het groentevakje van de koelkast, bij voorkeur in een geperforeerd plastic zakje. Het kruid leent zich bovendien uitstekend tot invriezen.


Tips en weetjes

Was peterselie zorgvuldig voor gebruik: de blaadjes hebben de neiging om de potaarde vast te houden.

Voeg peterselie pas op het einde toe. Anders kan hij je gerecht een bittere smaak geven.

 

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker