Recepten met perzik

Gastronomie

Ken jij het verschil tussen perziken en nectarines? Het zijn beide roodgele steenvruchten, maar perziken hebben een donzige en nectarines een glanzende schil. Verder hebben ze vrijwel dezelfde smaak en textuur.
Je kan perziken eten met of zonder pluizige schil. Let er wel op dat die egaal is en geen plekken vertoont. Vergeet ook niet om eerst de schil even te wassen onder stromend water!
Perziken hebben een zoet aroma. Daarom smaken ze lekker fris in (fruit)salades en bij desserts. Maar ook warm komt de heerlijke smaak van perziken mooi tot zijn recht. In de oven met kruiden bijvoorbeeld. En verras jezelf eens met de harmonieuze combinatie van perzik met vis of vlees.

Bewaring

Perziken zijn erg kwetsbare vruchten. Behandel ze voorzichtig. In de koelkast bewaren ze hooguit 1 week. Harde vruchten kan je laten narijpen op kamertemperatuur.

Tips en weetjes

Wil je meteen aan de slag met perziken, dan koop je er best die al zacht zijn en heerlijk ruiken. Als je de vrucht nog even wenst te bewaren, dan kies je hardere exemplaren. Perziken rijpen toch na op kamertemperatuur.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker