Recepten met patrijs

Dit wild is zeer geliefd. Wanneer men patrijs wil bereiden, moet men goed de ouderdom van het gevogelte schatten vóór men een of ander recept kiest. Tot de leeftijd van één jaar spreekt men van jonge patrijzen. Jonge patrijzen hebben een soepele bek. Hun mals en zacht vlees hoeft niet lang worden gebakken. In november, wanneer alle jonge patrijzen volwassen zijn, is het wellicht beter ze gedurende 45 minuten tot één uur te stoven op een heel zacht vuurtje. Men moet niet alleen letten op de intensiteit van het vuur, maar ook een recept kiezen dat de vezels zachter helpt maken. Het beroemdst zijn in spek of in wingerdbladen gewikkelde patrijzen, alsook gevulde. Al die bereidingen gebeuren dikwijls met druiven en worden met jeneverbessen geparfumeerd.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker