Recepten met passievrucht

Deze vrucht dankt haar naam aan het feit dat de bladeren ervan door missionarissen gebruikt werden om het lijden (de passie) van Christus uit te leggen. De kleur van de schil varieert van groen over geel naar paars. Het vlees is zacht en zuur en zit vol zaadjes. Passievruchten zijn rijk aan kali en vitaminen A en C. Ze zijn uitermate geschikt voor fruitsla, ijs en yoghurt. Het sap is heel verfrissend en bevat zeer weinig calorieën. Bij de aankoop kiest men de grootste en de zwaarste vruchten. Af te raden zijn exemplaren met een gerimpelde schil, wat betekent dat de vrucht al wat gedehydrateerd is. Halfrijpe vruchten kunnen twee tot drie weken in de koelkast worden bewaard; zijn ze al goed rijp, dan niet langer dan een week.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker