Recepten met pangasius

Gastronomie
Pangasius is een Aziatische meervalsoort met wit, dik, stevig vlees en een neutrale smaak. Het is een goedkoop alternatief voor de bedreigde kabeljauw.

Je vindt de vis vooral als filet in de winkel: zowel vers als diepgevroren. Je kunt pangasius bakken en pocheren, maar je kunt hem ook grillen of zelfs braden op de wok.

Bewaring
Koop je diepgevroren filets? Let erop dat de verpakking goed gesloten en proper is. Vermijd verpakkingen waarop ijskristallen voorkomen.

Verse filets moeten stevig zijn en glanzen. Ze mogen geen ammoniakgeur verspreiden.

Bewaar verse of ontdooide visfilets in het koudste gedeelte van de koelkast, tussen 2 en 4°C.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker