Recepten met laurier

Gastronomie

Laurier is een sierlijke struik of boom met donkergroene blaadjes, en wordt wellicht al meer dan 2.000 jaar als keukenkruid gebruikt.

Je kan laurierblaadjes vers of gedroogd, en in hun geheel of versneden gebruiken. Maar in de keuken gebruik je toch liefst de gedroogde variant, aangezien verse blaadjes best wel bitter kunnen smaken. Hoe langer je de blaadjes laat meekoken, hoe kruidiger je gerecht zal worden. Gebruik dit kruid in soepen, sauzen, marinades, eenpansgerechten, bij vlees of gevogelte.

Bewaring

Bewaar gedroogde laurierblaadjes goed afgesloten op een droge en donkere plaats. Zo kunnen ze hun aroma tot 1 jaar behouden.

Tips en weetjes

Met laurier kan je ook een kruidenboeketje maken: een half laurierblaadje, 2 takjes peterselie en een takje tijm. Zo’n boeket geeft een heerlijke smaak aan wild en gevogelte.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker