Recepten met kwartel

Gastronomie
De kwartel is een kleine trekvogel die van april tot oktober in Europa verblijft. Omdat hij in het wild zeldzaam geworden is, wordt hij nu gefokt als vlees- en eierproducent.

Kwartels worden steeds omwikkeld met plakjes spek van mager vlees, wild of gevogelte. Dit noemt men ook barderen. Je kunt ze daarna roosteren, grillen, stoven of vullen.
Vaak worden kwartels op een sneetje toast gepresenteerd.

Bewaring
Je kunt kwartels in de supermarkt vinden. Wilde kwartels hebben een vollere smaak dan vetgemeste kwartels. Let er bij het kopen op dat het vel van de vogel droog en zacht is. Het mag zeker niet kleverig zijn.
Je eet kwartels het best zo vers mogelijk.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker