Recepten met kritharaki

Gastronomie

  • Kritharaki wordt ook wel ‘Griekse rijst’ genoemd. Italianen noemen het ‘orzo’ of ‘risoni’. Het is geen rijst, maar pasta in de vorm van een grote rijstkorrel.
  • Je kan kritharaki net als andere pasta in water koken. Maar het is ook zeer lekker in een ovenschotel, waarbij je de pasta in het stoofvocht van het vlees gaart.
    Griekse pasta wordt ook vaak bij soep gegeten.

Bewaring

  • Je vindt kritharaki (vaak onder de naam risoni of orzo) in de meeste winkels terug. Kijk op de verpakking om te zien hoe lang je het kan bewaren.

Weetjes

  • Het Italiaanse ‘orzo’ betekent ‘gerst’ en is een verwijzing naar de vorm van de pasta. Soms wordt Griekse rijst ook risoni genoemd.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker