Recepten met kokos

De noot van deze palmboomvrucht zit in een grote vezelschelp en bevat eetbaar wit vlees. Kokosnoten zouden afkomstig zijn uit Azië. Deze vrucht kan voor veel dingen worden gebruikt: van de schelp maakt men ambachtelijke en siervoorwerpen, en van de vezels lichte maar sterke weefsels. En de grote palmbladeren bieden natuurlijk een uitstekende bescherming tegen de zon!

In de keuken worden het frisse water, het vlees en de melk voor ontelbare en onweerstaanbare zoute en zoete gerechten gebruikt. En er is geen kerrie die naam waardig, of hij bevat kokosmelk. Kokosnoten doen ons dromen van tropische en paradijselijk streken, waar de kokospalmen deel uitmaken van het landschap. Hoe zou men kunnen weerstaan aan de frisheid en de heerlijke smaak van kokoswater, dat zo rijk is aan vitamine C? Ach, maak gewoon een gat in de bovenkant van de noot, steek er een rietje is en droom al zuigend van de paradijslijkste stranden!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker