Recepten met kers

Kersen en marasquinkersen zijn pitvruchten van de pruimenfamilie, die uit de gematigde streken van het noordelijk halfrond stammen. Ze zijn rond, hangen aan een dun steeltje van enkele centimeter en komen dikwijls in paren voor. Die vlezige, zoete en sappige vruchtjes geven een felle rode kleur aan de mond, de handen en de gerechten waarin ze worden gebruikt. Marasquinkersen zijn een beetje groter en zuurder. Kersen zijn altijd heel lekker in hun natuurlijke staat. Ze kunnen ook worden gebruikt in fruitsla, roomijs, desserten, vruchtenmoes, truffels en als versiering (vers, als conserven of gekonfijt). Marasquinkersen, die sterk op kersen lijken maar zuurder zijn, worden minder onbereid gegeten. Ze dienen hoofdzakelijk voor desserten en vruchtenmoes. Ze zijn ook onmisbaar als ingrediënt voor kersenbrandewijn, waarin de vruchten worden bewaard.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker