Recepten met kerrie

Volgens de legende werd het woord kerrie (of curry), dat dikwijls wordt gebruikt voor allerlei gerechten van Indische oorsprong, uitgevonden door een Engelse kapitein, een zekere William Hawkins, die in 1608 voet aan wal zette in Indië. Volgens William Hawkins, bestond kerrie uit vlees, vis, fruit of groenten die werden bereid met gemalen specerijen op basis van Indische saffraan, die ‘masala’ werd genoemd. Een kleine hoeveelheid van dat mengsel was genoeg om een grote hoeveelheid rijst te aromatiseren. Behalve de bladeren van een boom uit de Himalaya, wordt de naam ‘kerrie’ over het algemeen gebruikt voor een mengsel van komijn, korianderkorrels, mosterd, venkel, Griekse venkel, kruidnagel, look, Indische saffraan, laurier, kaneel en Spaanse peper. Zelf thuis kerrie bereiden is misschien een beetje ingewikkeld, maar men kan altijd een van de vele kwaliteitsproducten op de markt gebruiken!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker