Recepten met kaviaar

Kaviaar wordt beschouwd als een echte delicatesse. Dit 'zwarte goud' bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur , een roofvis die vooral voorkomt in de Kaspische zee. Negentig procent van de echte kaviaar op de markt is dan ook van Russische of Iraanse afkomst, en bestaat in 3 varianten: de Beluga, de Ociëtra en de Sevruga. Kaviaar is een duur luxeproduct dat je liefst zo puur mogelijk proeft: als hapje (+/- 5 gram) of als subtiele garnituur bij verfijnde gerechten.

Wie kaviaar te duur vindt en een minder exclusief alternatief zoekt, kan ook kiezen voor andere visseneieren (van bv. kabeljauw, zalm of forel). Die zijn makkelijk te vinden in je vertrouwde supermarkt en zijn een smakelijk alternatief om bijvoorbeeld toastjes, blini's en salades een heerlijk zilte toets te geven. Het is ideaal ze binnen handbereik in de koelkast te hebben, om ze op te dienen als voorgerecht of aperitiefhapje.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker