Recepten met inktvis

Inktvissen zijn weekdieren die zich ophouden op rotsachtige zeebodems, van de kuststreek tot op grote diepten. Ze hebben 8 tentakels met veel zuignappen waarmee ze zich stevig kunnen vastzetten op de rotsen. Dankzij hun kleur zijn ze zo goed als onzichtbaar. Ze bewegen zich snel en soepel. Wanneer ze zich bedreigd voelen, scheiden ze een zwarte vloeistof af, die het zicht van de vijand verstoort. Zo kunnen ze ontsnappen.
De Atlantische kust is rijk aan inktvissen. Men vist er op ambachtelijke wijze op, maar ook in volle zee, met vloten van vissersboten.
Verse en ingevroren inktvis is heel het jaar door verkrijgbaar. Je kan ze ook in conserven vinden. Je koopt het best ingevroren inktvis. Die is even voedzaam als verse inktvis, maar het vlees is zachter en minder rubberachtig. Koop je liever verse inktvis, verzacht je het vlees door er op te slaan op het werkblad. Dit verzacht de vezels. Minder gewelddadige is om de verse inktvis in de diepvriezer te stoppen en ze pas 3 dagen later klaar te maken.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker