Recepten met gelatine

Gastronomie:

  • Vóór gelatine aan een bereiding wordt toegevoegd, laat men het blad zwellen in koud water en dan oplossen in kokend water.
  • Het is een onmisbaar ingrediënt in koude nagerechten zoals bavarois of sommige fruitmousses.
  • We vinden gelatine ook terug in talrijke voorgerechten zoals terrines, aspics en andere gezouten pasteien.

$

Bewaring:

  • Gelatineblaadjes kunnen zeer lang worden bewaard op een schone en droge plaats, afgeschermd van het licht.

Variëteiten

  • Gelatine, een kleur-, geur- en smaakloze eiwitsubstantie, is afkomstig van beendermateriaal van dieren of bepaalde algen (agar-agar, alginaten)
  • Beschikbaar in poedervorm of als doorzichtige blaadjes.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker