Recepten met forel

Gastronomie
Forellen horen thuis bij de zalmachtigen. De meest gekweekte soort is de regenboogforel, maar ook andere forelsoorten zoals de zalmforel, beekforel en zeeforel zijn bij ons verkrijgbaar en perfect voor in de keuken.
Met forel zijn de culinaire mogelijkheden overigens eindeloos. Je kan de vis koken, stoven, pocheren, bakken, grillen, roken, frituren én vullen. Verder is forel ook heerlijk koud, perfect combineerbaar met zo goed als alle groenten en complementair met tal van sauzen (zoals een smeuïge hollandaise of een helder botersausje). Nu nog weten waarmee te beginnen…

Bewaring
Vis eet je sowieso best nog de dag van aankoop. In de koelkast kan je hem één dag bewaren. Beter is echter om de vis te bewaren bij een temperatuur van 0°C en met ijs, zo blijft die 2 tot 3 maanden houdbaar.

Tips en weetjes
Forel is te verkrijgen als hele vis of als visfilets. Bovendien is deze vis zowel vers als diepgevroren verkrijgbaar. In de viswinkel en in je supermarkt.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker