Recepten met eetbare bloemen

Hoewel eetbare bloemen al sedert de oudheid in de keuken worden gebruikt, zijn ze tegenwoordig een beetje verdwenen uit onze dagelijkse gewoonten. Maar dankzij nieuwe trends, die plaats ruimen voor zuurzoete smaken en voor de vele varianten van de fusiekeuken, komen er stilaan opnieuw bloemen in ons bord. Eerst en vooral moet je er zeker van zijn dat de bloemen die je koopt, echt eetbaar zijn. Ga dus niet zomaar in de bloemenwinkel een bos rozen en viooltjes kopen. Die zijn meestal behandeld met chemische producten en voldoen niet aan de normen voor voedselveiligheid. Je koopt eetbare bloemen beter bij een delicatessenzaak of op enkele traditionele markten. Daar tref je er meer en meer aan. Vind je geen betrouwbare verse bloemen, kies dan voor gekonfijte versies, meestal rozen en viooltjes. Gekonfijt zijn de bloemen wel veel zoeter.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker