Recepten met citrusfruit

Citrusvruchten worden in de vijf werelddelen gekweekt en vormen de meest rendabele fruitcultuur voor de internationale handel. Citrusfruit wordt gekenmerkt door een adstringente geur en smaak, die voortkomt uit het hoge gehalte aan citroenzuur. Het vormt een uitstekende bron van vitamine C, een van de krachtigste antioxidentia, en het draagt aldus bij tot het verminderen van het risico voor sommige kankers en tot de goede werking van het hart, tot een goed zicht en tot het versterken van de natuurlijke afweermiddelen van ons organisme. De meeste citrusvruchten worden in natuurlijke staat of in de vorm van sap genuttigd. Sinaasappelsap is zelfs een van de meeste gebruikelijke dranken bij het ontbijt geworden. De meest adstringente citrusvruchten, zoals citroenen en limoenen, worden gebruikt voor het maken van frisdranken zoals citroenlimonade, waarbij het sap wordt aangelengd met water en waaraan je suiker toevoegt. In slasauzen speelt het sap van citrusvruchten een belangrijke rol en het geeft ook een speciaal aroma aan sommige vlees , vis en schaaldiergerechten. Citrusvruchten zijn ook van groot belang voor het maken van banketgebak en confiserie. De schil ervan wordt gebruikt voor het parfumeren van room, confituur en ijs en het sap is een belangrijke ingrediënt voor het maken van gebak, flans, taarten en andere lekkernijen. Gezien de vele citrusvruchten en de middelen om ze te gebruiken, is er geen enkele reden om niet wat meer pit in je leven te brengen!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker