Recepten met cantharel

Gastronomie
Cantharellen worden ook wel hanenkammen, dooierzwammen of eierzwammen genoemd door de kleur van hun hoed. Die is wit tot geelachtig en soms oranje.

Het zijn paddenstoelen met een fijne kruidige pepersmaak. Ze ruiken lichtjes naar abrikoos. Je voegt ze vooral toe aan een gerecht voor hun goede smaak.

Cantharellen kun je bakken en stoven. Voeg ze pas op het einde van de bereiding toe, zodat ze lekker mals blijven.

Bewaring
Van juni tot oktober kun je cantharellen in loof- en naaldbossen vinden.
Je vindt ze vers, gedroogd en in blik in de winkel.

Dooierzwammen zijn vooral bekend om hun lange houdbaarheid. Vers kun je paddenstoelen een 3-tal dagen in de koelkast bewaren. Maar je kunt ze ook invriezen en zo enkele maanden bewaren.

Tips en weetjes
Reinig paddenstoelen het best met een groenteborsteltje. Als je ze schoonmaakt met water, nemen ze het water op en verliezen ze hun smaak.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker