Recepten met abrikoos

Gastronomie
Abrikoos behoort tot de steenvruchten. Ze bevatten een stevige pit en hebben een donzige geel-oranje schil die je kunt opeten.

Voeg abrikozen toe aan je fruitsla of in slaatjes met roomkaas of blokjes kaas. Of serveer ze bij vlees en gevogelte. Eend met abrikozen is bijvoorbeeld heerlijk. Je kunt ze ook verwerken in cake of er abrikozenconfituur van maken.

Bewaring
Je kunt verse abrikozen vanaf juni in de winkel vinden. Abrikozen moeten zacht aanvoelen. Vermijd abrikozen met plekjes. Abrikozen zijn zeer kwetsbaar, dus behandel ze voorzichtig.
Verse abrikozen kun je tot 3 dagen op kamertemperatuur bewaren. In de koelkast bewaar je ze maximaal een week. Abrikozen worden ook gedroogd verkocht.

 

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker