Recepten met aardbei

Gastronomie
Aardbeien zijn een van de populairste fruitsoorten in België. Je vindt ze tegenwoordig het hele jaar in de winkel, maar aardbeien uit volle grond – in juni en juli – bevatten nog steeds de meeste smaak.

Spoel aardbeien eerst voorzichtig onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna droog met huishoudpapier. Het lekkerst zijn ze op kamertemperatuur.

En dan kun je beginnen variëren: uit het vuistje, met suiker, yoghurt, slagroom of in fruitsla? Liever met ijs? Probeer aardbeien zeker ook eens met chocoladefondue. Overheerlijk!

Bewaring
Je kunt aardbeien maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen doe je beter niet. Dan verliezen ze hun mooie uitzicht.

Tips en weetjes
Verwijder het kroontje pas na het spoelen. Zo behoudt de aardbei haar volle smaak.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker