Hapjes maken: laat je creativiteit de vrije loop!

Bij iedere feestelijke gelegenheid is er één ding dat zeker niet mag ontbreken: de hapjes! Je krijgt misschien de rillingen wanneer je denkt aan al dat extra werk voor een kleinigheid die snel op is, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Hapjes maken is echt kinderspel en afhankelijk van je eigen smaak, zal je zeker iets kunnen bereiden waarmee je je familieleden en vrienden versteld doet staan.

Koude of warme hapjes?

Wanneer je zelf gasten over de vloer krijgt, is het niet aangenaam wanneer je de hele tijd in de keuken moet staan. Kies daarom voor hapjes die je op voorhand kan maken. Dit hoeven niet noodzakelijk koude hapjes te zijn. Warme of hartige hapjes zoals bepaalde Spaanse Tapas die je enkel nog in de oven moet schuiven net voor het serveren, zijn even simpel. Toastjes met daarop een tapenade, guacamole, kerstomaatjes gevuld met een kaasvulling, bruschetta, kaasprikkers met een olijfje, stukje meloen met rauwe ham,... Het zijn slechts enkele voorbeelden van koude klassiekers die bij vele gasten erg in de smaak vallen.

Is het niet te eenvoudig?

Je vreest misschien dat deze makkelijke voorbeeldjes te gewoon zijn voor een feestelijke gebeurtenis. Dat is zeker niet het geval! Bovendien kan je de hierboven genoemde ideeën eenvoudig omtoveren in echte feestelijke hapjes, door het kiezen van een andere topping of vulling. Bladerdeeghapjes met zalm, toastjes met kwaliteitsvolle paté of glaasjes gevuld met garnaaltjes en tomaten,... Stuk voor stuk makkelijke hapjes met een instant gastronomisch allure. Kies vooral ingrediënten van goede kwaliteit en bij het proeven van jouw creaties zal je bij iedere gast een tevreden glimlach zien verschijnen!

Wil je zelf makkelijke en lekkere hapjes maken en heb je inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

Pak uit met 10 heerlijke partyhapjes

Wil je de gasten op je kerst- en nieuwjaarsdiner meteen in feeststemming brengen? De easy amuses in deze nieuwe Solo-kookgids zijn de way to go! Onze foodbloggers tonen jou hoe je met Solo en een paar feestelijke ingrediënten in een handomdraai échte aperotoppers op tafel tovert. Het resultaat? Instagrammable, all the way.

Download je hapjesgids

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers