Zelf hapjes maken: het lijkt misschien een hoop werk voor gewoon een snelle hap, maar niks is minder waar. Er zijn heel wat gemakkelijke recepten die je snel in elkaar kan boksen of zelfs volledig op voorhand kan klaarmaken. En geef toe: als de hapjes dik in orde zijn, is de toon meteen gezet. Ontdek hier alles wat je moet weten om de lekkerste hapjes te maken!

Warme of koude hapjes maken?

Misschien denk je dat koude hapjes de beste keuze zijn als je jezelf tijd en werk wil besparen, maar dat hoeft heus niet zo te zijn. Ook warme hapjes kunnen snel en simpel zijn, zeker als je ze al grotendeels kan voorbereiden en gewoon nog even in de oven hoeft te schuiven. Idealiter voorzie je een gevarieerde mix tussen warme en koude hapjesrecepten. Vergeet daarbij zeker de klassiekers niet: zalmglaasjes en zelfgemaakte worstenbroodjes doen het altijd goed.

Onze tip voor heerlijke hapjes

Vraag je je af of je hapjes niet te simpel zijn voor een feestelijke gelegenheid? Geen zorgen: less is more! Door eenvoudige hapjes te maken, ben je zeker dat iedereen ervan zal smullen. Onthoud dat kwaliteitsvolle ingrediënten vaak het verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor verse zalm van de visboer in plaats van uit de supermarkt. Zo til je de meest eenvoudige hapjesrecepten meteen naar een hoger niveau.

Hapjes maken? Probeer onze videorecepten

Bespaar jezelf wat moeite en bereid je hapjesrecepten aan de hand van onze eenvoudige videorecepten. Gewoon kijken, stap voor stap de instructies volgen en klaar. Van gemakkelijke hapjes gesproken!

Met deze gemakkelijke hapjes scoor je altijd

Of je nu koude of warme hapjes wil maken: Solo's hapjesrecepten zijn keer op keer een schot in de roos. Verras met spicy meatballs op z'n Zweeds, ga voor oosterse gamba's met mangochutney of speel op veilig met heerlijke crostini's.

Pak uit met 10 heerlijke partyhapjes

Wil je de gasten op je kerst- en nieuwjaarsdiner meteen in feeststemming brengen? De easy amuses in deze nieuwe Solo-kookgids zijn de way to go! Onze foodbloggers tonen jou hoe je met Solo en een paar feestelijke ingrediënten in een handomdraai échte aperotoppers op tafel tovert. Het resultaat? Instagrammable, all the way.

Download je hapjesgids

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers