Hapjes in glaasjes

Bij een receptie of feest is er één ding dat niet mag ontbreken: hapjes! Ze geven iedere gelegenheid onmiddellijk een luchtig tintje. Erg handig zijn hapjes in glaasjes. Zo kan je iedere gast een kleine lekkernij geven en wordt dit bovendien zeer gastronomisch geserveerd. Zo krijg je onmiddellijk een feestelijk aspect terwijl je hapje zelf misschien erg eenvoudig is. Verrines ofwel aperitiefhapjes in glaasjes, zijn erg makkelijk om zelf te maken en recepten zijn er voldoende te vinden in kookboeken of op internet.

Voor ieder wat wils

Met verrines kun je alle kanten uit. Zowel zoete als hartige bereidingen zijn mogelijk en afhankelijk van hoeveel werk je op het moment zelf wilt verrichten, kun je recepten zoeken die voor jou geschikt zijn. Ook qua presentatie kun je alle richtingen uit. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld in laagjes: een streling voor de tong en voor het oog! Om er zeker van te zijn dat ieder van je gasten een glaasje vindt dat hij/zij zeker lust, kun je best variëren met vlees, vis, kaas en groente bereidingen. Een crème, gelei of pastei als basis is handig maar enkel pap in een glaasjes is zeker geen must. Integendeel, je kan best ook zorgen voor een knapperige bite door het toevoegen van bijvoorbeeld kaaswafeltjes, koekjes of fijngesneden groenten. Juist die verschillende structuren in de mond, zorgen ervoor dat iedere hap van je aperitiefglaasjes verrassend is.

De laatste nieuwigheden

Meer groenten en fruit staan centraal als richtlijn voor je dagelijks menu. Bij aperitiefhapjes kun je ook proberen om hiermee rekening te houden zonder dat het je al te veel moeite kost. Glaasjes gevuld met zalm of appelmoes waarbij je stukjes bloedworst of krokante spekblokjes serveert, wissel je met fijngesneden rode kool en wat nootjes. Laat je creativiteit de vrije loop en probeer eens iets nieuws. Durf af te wijken van de traditionele klassiekers en wees experimenteel met hummus, guacamole of martino op basis van wortel.

Zelf hapjes in glaasjes maken

Indien je liever niet zelf uren in de keuken staat, zijn er echter ook tal van mogelijkheden om toch lekkere hapjes te kunnen serveren aan je gasten. Bij vele traiteurs kun je tegenwoordig mooi afgewerkte aperitiefglaasjes vinden en ook in supermarkten is het assortiment aan kleine lekkernijen tegenwoordig erg uitgebreid. Zo kan je zeker genieten van het gezelschap van je gasten!

Wil je zelf hapjes in glaasjes maken en heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers