Gezonde hapjes

Gezonde hapjes zorgen ervoor dat je je de hele dag energiek voelt. Ze zijn niet alleen lekker, ze zorgen ook voor een goede en vlotte spijsvertering. Het is beter om regelmatig kleine porties en gezonde hapjes te eten dan omenkele keren op een dag grote maaltijden te eten. Maar wat zijn nu voorbeelden van gezonde snacks?

Fruit en groenten zijn ideaal

Een stuk fruit is ideaal als tussendoortje. Een appel bijvoorbeeld is licht verteerbaar en de vitamines en vezels worden snel in je lichaam opgenomen. Fruit is ook makkelijk om mee te nemen. Je bent er ook zeker van dat er geen additieven of bewaarmiddelen in zitten. Ook groenten zijn prima als gezonde hapjes. Een wortel of een stukje selder gaan er altijd in. Groenten zijn lekker en geven je een fit gevoel. Groenten en fruit zijn niet weg te denken voor mensen met een gezonde levensstijl en zijn dus perfect als tussendoortje.

Lekkere sausjes met platte kaas

Maar wat als je je vrienden op een feestje gezonde hapjes wil aanbieden, horen we je al vragen. Je kunt hen toch moeilijk een appel of een stuk selder in de handen stoppen? Inderdaad, dat is wat vreemd, maar gelukkig kun je met een aantal kleine variaties of receptjes je snacks heel afwisselend en lekker maken. Gesneden staafjes wortel of komkommer smaken prima met een gezond dipsausje. Neem daarvoor wat platte kaas en voeg er rijkelijk kardemom, gemberpoeder en wat zwarte peper aan toe. Je zal versteld staan van de smaak. Zelfs al gebruik je volle platte kaas, dan nog is je dipsausje veel lichter en minder calorierijk dan een voorgemaakte dressing. Je merkt het, gezonde snacks maken is heel gemakkelijk!

Nog meer ideeën voor gezonde tussendoortjes? Een greepje nootjes is steeds een goed idee en kerstomaatjes kun je ook steeds met smaak eten. Het voordeel is dat je ze op een receptie kunt aanbieden, maar evengoed aan je bureau kunt eten terwijl je werkt of studeert.

Cacao met een lange nasmaak

Tot nu toe hebben we het gehad over groenten en fruit, maar zijn er dan geen andere gezonde tussendoortjes? Toch wel! Chocolade bijvoorbeeld kan zeer goed zijn als snack. Cacao is een zeer gezonde voedingsstof en staat erom bekend de bloeddruk te verlagen. Als je chocolade koopt, let er dan op dat je er neemt die minstens 70% cacao bevat. Zelfs een klein stukje van dergelijke chocolade stilt de honger en geeft een lange nasmaak. De types cacao zijn per regio aan de smaak herkenbaar, een beetje vergelijkbaar met de druiven bij de wijn.

Kortom, met een aantal kleine ideeën brengt elke dag wel enkele gezonde tussendoortjes en voel je je steeds topfit. Gezonde snacks maken is niet alleen leuk, het is gezond en gewoon goed! Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers