Er zijn oneindig veel goede kip recepten. Kip wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Kip verwerken in je gerechten heeft ontzettend veel voordelen. Het is een makkelijk te bereiden gevogelte, licht verteerbaar, vetarm, laat zich goed op smaak brengen en kan op elk moment van de dag gegeten worden. Warm én koud.

Populaire kip

Dat kipgerechten razend populair zijn, hoeven wij je niet te vertellen. Huisgemarineerde kippenpoten of -vleugels bij de frietjes of als snack, kipkebabs met diverse groentes op de barbecue, een sateetje met pindasaus bij de bami of krokant gebakken stukjes kip door de maaltijdsalade tijdens de lunch. Dit is zomaar een kleine greep uit de meest populaire recepten met kip. 

Bereidingen van kip

Jong en oud maak je blij met een verrassende gerechten met kip. Kip laat zich uitstekend bakken in de pan, grillen op de plaat of barbecue of braden in de oven of aan het spit. Kip is onder andere verkrijgbaar in filets, blokjes, hele kippen met vel en wat minder bekend is het kippengehakt waarmee je in een handomdraai lekkere saucijzenbroodjes of ovenschotels maakt. Kip neemt goed marinades en smaken op, zodat je het heerlijk naar wens kunt kruiden. 

Kip in alle smaken

Kip laat zich goed op smaak brengen. Door de kip vooraf te marineren en de marinade goed in te laten trekken zorg je ervoor dat jouw kippetje optimaal op smaak is. Pittig gekruide kip, zoetzure kip, kip met enkel peper en zout of gecombineerd met zoet fruit: kip is van alle markten thuis.

Gerechten met kip van Solo Open Kitchen

Ben je op zoek naar een specifiek recept met kip om te kunnen combineren met een bepaalde groente of wijn? Kip kun je eigenlijk met alles combineren, van Aziatische curries tot mediterrane pasta's. Je kiest een wijn niet op basis van de kip, maar waarmee je de kip gaat combineren. Of je dus moet kiezen voor een fruitige rode wijn of een friszure witte wijn is afhankelijk van het recept met kip dat je klaar gaat maken. Bij pittige gerechten zoals een curry kies je bijvoorbeeld liever voor een friszure witte wijn. Bekijk onze selectie aan kipgerechten en laat je inspireren!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Solo’s kooktips en keukengeheimen

Keukenhulp nodig? Hey, hallo, daar is Solo! Wij selecteerden voor jou de slimste tips, handigste trucjes en lekkerste recepten om elke keer een tiptop gerecht op tafel te zetten.

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter

Toon meer lekkers