Ja zeker, er zijn te veel gehakt recepten op de wereld. Schrik niet, want ze zijn bijna allemaal lekker! Gehakt geeft een gerecht een bite en veel smaak. Natuurlijk kun je vele traditionele gerechten bedenken waarin gehakt verwerkt zit, zoals een ovenschotel, pasta Bolognese en gehaktbrood. Gehakt is zeer veelzijdig. Er zijn ook meer gehaktsoorten dan je in eerste instantie denkt. Naast de bekende soorten als rundergehakt, half om half gehakt en varkensgehakt is er lamsgehakt, kippengehakt, kalkoengehakt, kalfsgehakt, vegetarisch gehakt en zelfs visgehakt. Al deze gehaktsoorten hebben hun eigen smaak, textuur, vetgehalte en wijze van verwerking. Ben je er klaar voor?

Populaire gerechten met gehakt

Woensdag gehaktdag? Wel nee. Je kunt gehakt verwerken in alle maaltijden van de dag op alle dagen van de week. Als ontbijt eet je natuurlijk die laatste gehaktbal op van gisterenavond. Heb je al eens zelf worstenbroodjes gemaakt van lamsgehakt of kippengehakt? Een schaal met nacho chips, kaas, gehakt en crème fraîche op een filmavond met vrienden gaat je zeker in dank afgenomen worden. Zelfs gekruide gehaktballetjes in tomatensaus kun je serveren aan jong en oud. Experimenteer eens met de Arabische keuken, waar ook gekruid lamsgehakt gebruikt wordt. Recepten met gehakt zijn razend populair omdat gehakt zo lekker is.

Lekkere combinaties met gehakt

Gehakt heeft misschien niet zo'n sprankelend imago als bijvoorbeeld een T-bone steak, maar je gasten gaan er absoluut van genieten. Veel recepten met gehakt lenen zich uitstekend om als 'finger food' te serveren. Veel kleine hapjes in gekleurde schaaltjes die de tafel vullen, is een uitnodigend gezicht. Gehakt laat zich prima combineren met deegwaren en warme of koude groenten. Ook kun je gehakt gemakkelijk zelf kruiden met zowel verse als gedroogde kruiden. Verstop eens een cadeautje in een gehaktbal, zoals een ei. Verras je tafelgasten met een bijpassende wijn, afhankelijk van het soort gehakt en gerecht. Een frisdrank erbij doet het ook goed!

Recepten met gehakt van Solo Open Kitchen

Met de wetenschap van alle soorten gehakt en wat je er mee kunt, ga nu zelf aan de slag!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Solo’s kooktips en keukengeheimen

Keukenhulp nodig? Hey, hallo, daar is Solo! Wij selecteerden voor jou de slimste tips, handigste trucjes en lekkerste recepten om elke keer een tiptop gerecht op tafel te zetten.